Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kanoisti sú už doma. Posádka K4 smúti
Zdielať na

Kanoisti sú už doma. Posádka K4 smúti

Väčšina slovenských športovcov sa už z Londýna vrátila. A nemusíte byť psychológom, aby ste dešifrovali, ako sa kto po príchode domov cítil. Najhoršie ja na tom zrejme posádka novozloženého štvorkajaku. Kanoisti celé dve noci po finálovej jazde nespali.

Poriadne unavený ale šťastný vystúpil v pondelok z lietadla vo Viedni Ľubomír Hagara. Singlkanoista dosiahol 200-metrovej trati na olympiáde životný úspech. "Až som si to tak neskôr uvedomil, že to šieste miesto je super a málokomu sa to podarí," hovorí Hagara.

Športová tragédia K4-ky

Čo potešilo rodáka z Bojníc, to doslova zničilo Ká štvorku.Tá šiestu priečku v Londýne brala ako športovú tragédiu. "Bohužiaľ na poslednej stovke sme urobili chybu, že sme sa mikli alebo netrafili do záberu. Za chyby sa takto kruto platí," myslí si tréner K4-ky Peter Likér. Sklamanie bolo obrovské a dve noci nikto z posádky nespal. "Stále je to veľmi nepríjemne a ozaj to zabolí," tvrdí Peter Gelle.

Vlček: Musíme nabrať novú motiváciu

A tak ich potešilo aspoň to, že až na pár výnimiek, im zo Slovenske chodili povzbudzujúce správy. "Kto je športovo založený tak uzná, že to šieste miesto je výborné," hovorí Juraj Tarr. "Musíme nabrať novú silu, novú motiváciu," dodal Erik Vlček Na mieste je teda otázka, či novozložená posádka bude v štvorkajaku pokračovať. "Ja pevne dúfam, že áno," uzavrel tréner K4-ky Peter Likér.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články