Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Srbský reprezentačný veslár Nešič (†24) zahynul počas tréningu
Zdielať na

Srbský reprezentačný veslár Nešič (†24) zahynul počas tréningu

Zdroj: web, Nemanja Nešič

Len 24-ročný srbský veslár Nemanja Nešič zahynul v stredu počas tréningu. O tragickej udalosti reprezentanta informoval Srbský veslársky zväz, pričom presnú príčinu smrti určí až pitva.

Podľa generálneho sekretára Nebojšu Jevremoviča Nešič skolaboval počas rannej tréningovej jednotky neďaleko jeho bydliska v Smedereve.  Druhý člen posádky sa pokúšal loď s bezvládnym Nešičom spoločne s trénerom dostať čo najskôr na breh, kde čakal lekársky tím, no oživiť sa ho už nepodarilo.

Jevremovič uviedol, že tento vrcholový športovec sa podroboval pravidelným lekárskym prehliadkam, naposledy pred piatimi týždňami a nič neznačovalo, že by mohol mať nejaké problémy. "Ani v náznaku sa neobjavilo nič, čo by mohlo nasvedčovať, že nás čaká takáto tragická udalosť," vyhlásil Jevremovič: "Bol špičkovým športovcom a všetci sme v šoku."

Nešič sa práve pripravoval na Svetový pohár v Mníchove, kde mal štartovať v dvojskife ľahkých váh. V boji o olympijskú miestenku do Londýna neuspel, keď mu chýbala jediná sekunda. Jeho najlepším výsledkom v kariére bola bronzová priečka vo štvorvesliciach vlani na majstrovstvách Európy v Bulharsku.