Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hokejista František Koleno je na slobode, prepustili ho na podmienku
Zdielať na

Hokejista František Koleno je na slobode, prepustili ho na podmienku

TRENČÍN / Hokejista František Koleno z Považskej Bystrice, ktorý sa pobil v bare a napadol policajtku, je na slobode. Odsedel si dve tretiny trestu a požiadal súd o prepustenie. Ten mu najskôr z dvanástich rokov znížil trest na osem rokov. Zachránila ho milosť bývalého prezidenta Ivana Gašparoviča, ktorý mu z trestu ubral ďalších šesť rokov.

"Bol agresívny, vulgárny priam až nepríčetný," spomína na incident  napadnutá policajtka. Najskôr ra podľa informácií TV JOJ pobil s hosťami v bare, potom si jeho hnev odniesla službukonajúca policajtka.

"Vymrštil sa a ja som cez neho prepadla. ležala som na zemi. Vstal, pozrel sa mi do očí a nasledoval kopanec do kolena," dodáva napadnutá policajtka.

Hokejistu posla Krajský súd za mreže na osem rokov. Bývalý prezident Ivan Gašparovič mu udelil milosť. Trest mu znížil o šesť rokov. Po odsedení dvoch tretín požiadal o podmienečné prepustenie.

"Odsúdený sa podmienečne prepúšťa z výkonu trestu odňatia slobody. Zároveň mu súd určuje skúšobnú dobu 18 mesiacov," uviedla sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne.

Františkovi Kolenovi po verdikte súdu nebolo do reči. "Nebudem sa vyjadrovať," uviedol Koleno.

"Sme radi, bolo to kruté. Už bolo dosť toho utrpenia," povedal po súdnom pojednávaní hokejistov otec. Napadnutá policajtka sa nechcela k celej kauze vyjadriť.

Na súde bol reportér Pavol Čertík:

Súvisiace články