Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Otec hokejistu, čo kopol policajta a dostal 8 rokov: Popravili ho!
Zdielať na

Otec hokejistu, čo kopol policajta a dostal 8 rokov: Popravili ho!

TRENČÍN / Osem rokov si má za mrežami odsedieť nádejný, 21-ročný hokejista a reprezentant, František Koleno. Dôvod? Kopol policajtku - iróniou osudu do kolena. Nedávno pritom vymeral súd hokejistovi Ladislavovi Ščurkovi šesť rokov väzenia za úkladnú vraždu rozhodcu...

Otec: Verejná poprava

Okresný súd v Považskej Bystrici ho v októbri minulého roka uznal vinným z trestných činov výtržníctva a napadnutia verejného činiteľa a uložil mu úhrnný trest 11 rokov a sedem mesiacov.

Policajtke, ktorú kopol do kolena, mal navyše zaplatiť škodu 3 260 eur. Na mieste sa odvolal. V utorok mu krajský súd v Trenčíne znížil trest na osem rokov vo väzení s minimálnym stupňom stráženia, výrok o škode však potvrdil. Rozsudok je právoplatný. "Toto je verejná poprava, ja neuznávam súdy," reagoval otec mladého hokejistu.

8 rokov ako ústupok

Súd trest znížil aj pre nález Ústavného súdu SR, ktorý zmenil aspiračnú zásadu. Podľa tej sa pôvodne sprísňovala dolná hranica trestnej sadzby pri dvoch a viac trestných činoch, pričom aspoň jeden z nich bol zločin. "Policajtka mala syna rovno zastreliť, keď jej tak ublížil. Keď nezvládla zákrok, mala sa  k tomu priznať," dodal otec Františka Kolenu.

Koleno na utorkovom pojednávaní chýbal. Jeho obhajca Marcel Péli to ospravedlňoval jeho zlým psychickým stavom. "Je to veľké sklamanie, mysleli sme si aj ja, aj klient, že ten trest bude podstatne nižší. Takýto vysoký trest nikomu neprospeje," povedal obhajca Marcel Péli po vynesení rozsudku.

Koleno v decembri v roku 2011 opitý napadol dvoch mužov v blízkosti baru v Považskej Bystrici. Následne slovne i fyzicky napadol aj privolanú policajnú hliadku. Najťažšie zranenia utrpela policajtka, ktorá sa ho snažila spacifikovať. Zranené koleno a ťažké poškodenie nohy si musela liečiť štyri mesiace.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

FACEBOOK

Súvisiace články