Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Gašparovič udelil hokejistovi (21) milosť, odsedí si menej
Zdielať na

Gašparovič udelil hokejistovi (21) milosť, odsedí si menej

BRATISLAVA / Mladý hokejista František Koleno, ktorý dostal za kopanec do policajtky osem rokov, sa môže tešiť. Bývalý prezident Ivan Gašparovič mu ešte stihol výrazne znížiť trest. Mal by si odsedieť len dva roky a v prípade podmienečného prepustenia ešte menej.

"Mám potvrdené z viacerých zdrojov, že by mala byť pravdivá tá informácia, že prezident naozaj zmiernil trest môjmu klientovi Ferkovi Kolenovi. Ale čakám na doručenie všetkých náležitostí do mojej kancelárie," uviedol Kolenov obhajca Marcel Péli.

Sám sa ohlásil

Nádejný hokejista z Trenčína František Koleno sa do väzenia dostal pred viac ako pol rokom. Keď sa dozvedel, že ho hľadá polícia, sám sa mužom zákona ohlásil. VIAC TU.

Mladík napadol v roku 2011 v Považskej Bystrici dvoch mužov. Následne slovne i fyzicky napadol aj privolanú policajnú hliadku. Najťažšie zranenia utrpela policajtka, ktorá sa ho snažila spacifikovať. Zranené koleno a ťažké poškodenie nohy si musela liečiť štyri mesiace. Po útoku na ženu mal zaplatiť ešte aj škodu vo výške 3 260 eur. "Toto je verejná poprava, ja neuznávam súdy," reagoval otec mladého hokejistu

Podpora verejnosti

Mladíkovi vyjadrila podporu na sociálnej sieti facebook široká verejnosť. Najmä mladí ľudia tam ostro kritizovali prehnane vysoký dlhoročný trest pre mladíka. Iba v priebehu niekoľkých hodín sa na stranu hokejistu postavilo niekoľko tisíc ľudí. VIAC TU. 

Súvisiace články