Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ľudia sú znechutení! Podpora mladému hokejistovi
Zdielať na

Ľudia sú znechutení! Podpora mladému hokejistovi

BRATISLAVA/TRENČÍN / Nádejnému 21-ročnému hokejistovi Františkovi Kolenovi včera znížil krajský súd trest z pôvodných takmer 12 rokov na osem. Za útok na verejného činiteľa. Hoci opitý napadol policajtku, mnohým sa tento trest zdá privysoký. Mladíka podporili aj na sociálnej sieti.

Za vraždu nižší trest...

Ťažko uveriteľných osem rokov si má za mrežami odsedieť nádejný, 21-ročný hokejista a reprezentant, František Koleno. Dôvod? Ako sme informovali už včera, kopol privolanú policajtku - iróniou osudu do kolena. Nedávno pritom vymeral súd hokejistovi Ladislavovi Ščurkovi šesť rokov väzenia za úkladnú vraždu rozhodcu.

Rozsudok vyvolal obrovskú vlnu nevôle. Stačí si prečítať diskusie pod článkami, ktoré sa venujú tomuto prípadu. Na sociálnych sieťach najmä mladí ľudia ostro kritizujú trest pre mladíka. Na jeho záchranu mladého života vznikajú stránky, ktoré mu vyjadrujú podporu. Na facebooku sa iba v priebehu niekoľkých hodín postavilo na stranu Františka niekoľko tisíc ľudí a číslo sa neustále zvyšuje.

Mladík na pojednávaní chýbal

Koleno na utorkovom pojednávaní chýbal. Jeho obhajca Marcel Péli to ospravedlňoval jeho zlým psychickým stavom. "Je to veľké sklamanie, mysleli sme si aj ja, aj klient, že ten trest bude podstatne nižší. Takýto vysoký trest nikomu neprospeje," povedal obhajca Marcel Péli po vynesení rozsudku.

Koleno v decembri v roku 2011 opitý napadol dvoch mužov v blízkosti baru v Považskej Bystrici. Následne slovne i fyzicky napadol aj privolanú policajnú hliadku. Najťažšie zranenia utrpela policajtka, ktorá sa ho snažila spacifikovať. Zranené koleno a ťažké poškodenie nohy si musela liečiť štyri mesiace. "Toto je verejná poprava, ja neuznávam súdy," reagoval otec mladého hokejistu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

facebook

Súvisiace články