Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šéf rozhodcov na Tour prehovoril: Pre toto Sagan skončil
Zdielať na

Šéf rozhodcov na Tour prehovoril: Pre toto Sagan skončil

PARÍŽ / Śéf rozhodcov UCI Philippe Marlen prehovoril! Jasne verejnosti povedal, prečo Peter Sagan musel na Tour de France skončiť.

"Pred začiatkom Tour de France sme varovali šprintérov, že každý šprint budeme sledovať naozaj pozorne. A to sme urobili aj v tomto prípade. Mali sme mimoriadne dlhú diskusiu, nebolo ľahké prijať takéto rozhodnutie. Nie je to o Saganovi, je to o skutku, ktorý pretekár urobil," povedal prezident rozhodcovskej komisie UCI Phillipe Marlen.

"Sme stále na začiatku Tour de France, toto bol moment, aby sme si stanovili hranice a to sme aj urobili. Jury sa rozhodla diskvalifikovať Petra Sagana pre mimoriadne vážny manéver v záverečnom šprinte. Článok 12.1.040 hovorí, že komisia môže poslať domov cyklistu po veľmi vážnom porušení pravidiel. Vzhľadom na tento prípad môžeme článok aplikovať. Nezáleží nám na mene Sagan, táto diskvalifikácie je jednoducho kvalifikovaná a oprávnená," cituje šéfa rozhodcov portál sport24.sk.

Marlen dodal, že Saganov "manéver" vyhodnotila komisia ako úmyselný. "V každom šprinte sa niečo stane. Ale čo sa stalo tam, vyzeralo ako účelné, takmer to vyzeralo, ako keby Sagan udrel súpera."

Prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara na margo vylúčenia Petra Sagana z Tour uviedol, že Slovák zrejme dopláca na svoju slávu. Privara v rozhovore v Novinách o 12. uviedol, že organizátori dokonca strhávali slovenské vlajky. Pozrite si rozhovor.

 

Súvisiace články