Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Misia splnená! Sagan vyhral šprintérsku prémiu v Andorre
Zdielať na

Misia splnená! Sagan vyhral šprintérsku prémiu v Andorre

ANDORRA LA VELLA / Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom rýchlostnej prémie na trase nedeľňajšej 9. etapy Tour de France a zásluhou 20 bodov si výrazne polepšil v boji o zelené tričko.

Sagan predviedol víťazný špurt v hlavnom meste Andorry 46,5 km pred cieľom náročnej pyrenejskej etapy a na rozdiel 7 bodov sa priblížil lídrovi bodovacej súťaže Britovi Markovi Cavendishovi. Slovenský šprintérsky líder tímu Tinkoff sa zároveň posunul pred Nemca Marcela Kittela na druhé miesto v súboji o zelený dres. Cavendish a Kittel na tejto prémii nebodovali. Sagan je jedným z 20 cyklistov v úniku pyrenejskej etapy z Vielha Val d'Aran do Arcalisu, ktorá meria 184,5 km a končí sa náročným cieľovým stúpaním do výšky 2240 m. Jazdci v úniku mali v čase rýchlostnej prémie náskok 10 minút pred hlavným poľom a je pravdepodobné, že víťaz etapy vzíde práve z tejto dvadsiatky.

Rýchlostná prémia v 9. etape Tour de France:

1. Peter Sagan (SR) Tinkoff 20 bodov. 2. Thomas de Gendt (Belg.) Lotto Soudal 17, 3. Stef Clement (Hol.) IAM Cycling 15.

Priebežné poradie v boji o zelený dres: 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Dimension Data 204 bodov, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff 197, 3. Marcel Kittel (Nem.) Etixx - QuickStep 182

Najčítanejšie