Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bartra je po výbuchu po operácií, brankár opísal najhoršiu cestu v živote
Zdielať na

Bartra je po výbuchu po operácií, brankár opísal najhoršiu cestu v živote

DORTMUND / Neďaleko miesta, kde v utorok podvečer vybuchli tri nálože a poškodili autobus s futbalistami Borussie Dortmund, sa našiel sprievodný list o prihlásení sa k zodpovednosti k prípadu. Nemeckí vyšetrovatelia zatiaľ nechcú komentovať jeho obsah, keďže overujú jeho pravosť. Nálože boli umiestnené v kroví neďaleko parkoviska pri výjazde z hotela. Zápas v pôvodnom utorkovom termíne zrušili a výkop presunuli na stredu 18.45 h SELČ.

Polícia pracuje s verziou, že išlo o cielený útok na hráčov Borussie Dortmund prostredníctvom "serióznych výbušných zariadení". Podľa prokurátorky Sandry Lückeovej prípad vyšetrujú ako pokus o zabitie.

Pri explózii sa rozbilo jedno z okien na autobuse a črepiny z neho poranili na ruke španielskeho obrancu Borussie Marca Bartru. Ešte v noci sa ocitol na operačnom stole, kde mu podľa nemeckých zdrojov naprávali zlomeninu vretennej kosti a odstraňovali z pravého ramena roztrúsené cudzie telieska.

Tak znela oficiálna diagnóza podľa klubových zdrojov Borussie. "Nebol v ohrození života, ale išlo o vážnejšie zranenie, ktoré si vyžiadalo operačný zákrok," informoval hovorca Borussie Sascha Fligge na webe kicker.de.

Na incident z Dortmundu zareagovali aj zástupcovia FC Barcelona, bývalého klubu Marca Bartru na twitteri. "Máte plnú našu podporu Marc Bartra, Borussia aj všetci vaši fanúšikovia." Aj približne 4000 ľudí, ktorí prišli z Monaca, vyjadrilo solidaritu so súperom.

Švajčiarsky brankár Dortmundu Roman Bürki opísal momenty hrôzy z utorkového podvečera takto: "Sedel som v zadnom rade vedľa Marca Bartru, ktorého zasiahli črepiny z rozbitého okna. Po výbuchu sme všetci zostali v autobuse, kto mohol, ľahol si na zem. V tej chvíli sme ešte nevedeli, čo sa stalo. Polícia bola rýchlo pri nás a zabezpečila okolie. Všetci sme v šoku, na futbal v tejto chvíli nikto z nás nemyslí."

Dortmundský policajný šéf Gregor Lange ubezpečil, že stredajší zápas sa bude niesť v atmosfére prísnych bezpečnostných opatrení napriek tomu, že na štadióne Borussie v utorok v súvislosti s incidentom pri hoteli nič nehrozilo. "Je našou povinnosťou zvládnuť to z hľadiska bezpečnosti na najvyššej možnej úrovni," povedal Lange.

Súvisiace články

Najčítanejšie