Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Juventus nedal Barcelone šancu, vyhral 3:0
Zdielať na

Juventus nedal Barcelone šancu, vyhral 3:0

TURÍN / Futbalisti Juventusu Turín zvíťazili nad FC Barcelona 3:0 v úvodnom štvrťfinálovom súboji Ligy majstrov 2016/2017. O jednoznačný triumf talianskeho šampióna nad španielskym sa dvomi gólmi postaral Paulo Dybala, tretí zásah pridal Giorgio Chiellini. Odveta v Barcelone sa bude hrať v stredu 19. apríla.

Argentínsky mladík Paulo Dybala zasadil Barcelone dva nečakané údery už v prvom polčase. V 7. min predviedol v šestnástke hostí výbornú orientáciu a po rýchlej otočke strelou k vzdialenejšej žrdi otvoril skóre - 1:0. Aj jeho druhý gól bol z kategórie parádnych.

V 22. min si Dybala nabehol na prihrávku Mandžukiča a z hranice šestnástky nekompromisným volejom tentoraz k bližšej žrdi zvýšil na 2:0. Brankár Marc-Andre Ter Stegen bol relatívne blízko lopty, aj tak nemal šancu zareagovať.

V 55. min dokonal skazu Kataláncov obranca Giorgio Cheillini. Po jeho presnej hlavičke po rohovom kope Miralema Pjaniča lopta skončila po tretí raz v bránke hostí.

"Nezáleží na tom, či bol výsledok spravodlivý, alebo nie. Je proste taký, aký je. Cítil som sa však ako keby to bol tretí polčas zápasu s PSG. Je veľmi zarážajúce a smutné, že sme boli tak impotentní v prvom polčase, bol to veľmi ťažký zápas. Znova sme prežili nočnú moru. Musíme prísť na to, prečo sme hrali tak zle. Táto prehra ma však mrzí viac, ako tá proti PSG. Naša taktika a niekoľko detailov bolo pod úrovňou, ktorá bola požadovaná a intenzita musí ísť hore. V Lige majstrov, proti súperovi, akým je Juve, toto nesmiete dopustiť." povedal po zápase Luis Enrique.

Juventus a Barcelona sa na európskej pohárovej scéne stretli desiatykrát. Pred dvoma rokmi nastúpili proti sebe v berlínskom finále LM, v ktorom "Blaugranas" zvíťazili 3:1 a získali 5. titul kontinentálneho klubového šampióna.

V sezóne 2002/2003 súperili "Juve" a "Barca" o postup do semifinále LM. Turínčania doma remizovali 1:1 a v druhom zápase na španielskej pôde triumfovali 2:1 po predĺžení.

Juventus Turín (Tal.) - FC Barcelona (Šp.) 3:0 (2:0)
Góly: 7. a 22. P. Dybala, 55. Chiellini, ŽK: 28. Dani Alves, 63. Mandžukič, 74. Khedira, 90.+ Lemina - 53. L. Suaréz, 57. A. Iniesta, 90.+ Umtiti. Rozhodoval: Marciniak (Poľ.), 41 000 divákov

Zostavy:
Juventus: Buffon - Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - M. Pjanič (89. Barzagli), Khedira - Cuadrado (73. Lemina), P. Dybala (81. T. Rincón), Mandžukič - G. Higuaín
Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, J. Mathieu (46. André Gomez) - Rakitič, Mascherano, A. Iniesta - Messi, L. Suaréz, Neymar

Súvisiace články