Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Kritika domácich médií... Španieli si zvykajú na prehry!
Zdielať na

Kritika domácich médií... Španieli si zvykajú na prehry!

ŽILINA / Kritika španielskych médií po senzačnej prehre zverencov Vicenteho del Bosqua v kvalifikácii ME 2016 so Slovákmi v Žiline (1:2) nenechala na seba dlho čakať.

Španieli sú sklamaní z vystúpenia svojho tímu, stále úradujúceho majstra Európy, na Slovensku.

"Španielsko si zvyká na prehry," znie titulok špecializovaného servera AS a pridáva fotografiu útočníka Diega Costu s hlavou v dlaniach. Práve on mal byť útočným žolíkom hosťujúceho tímu, ale ani skúsený Iker Casillas v bránke ich nepodržal. "Casillasova chyba dostala hostí pod tlak. Alcácer v 82. min síce vyrovnal. ale potom Cazorla nedostatočne zabezpečil defenzívu a Stoch dal výsledku konečnú pečať," dodáva AS. Ďalší športový denník Marca pripomína, že Španielsko utrpelo prvú prehru v kvalifikácii ME 2016 a že brankár Casillas mohol spraviť rozhodne viac, aby zabránil gólu Kucku. "Protiútok Ďuriša a Stocha pri druhom góle bol zahraný brilantne," chváli spoluprácu slovenskej dvojice pri druhom góle.

Agentúra EFE pripomína, že Španieli nečakane zakopli na Slovensku, hoci ich tréner vopred upozorňoval, že ide o najťažšieho kvalifikačného súpera. "Víťazstvo Slovákov na Ukrajine nebola náhoda. Napriek tomu ide o jednu z najťažšie ospravedlniteľných prehier v ére Del Bosqua," dodáva EFE. Pomerne tvrdo vyznieva titulok servera denníka El País: "Španielsko, od zlého k horšiemu! Neprišlo to ani v Brazílii a ani teraz na Slovensku. ´Červení´ sa prezentovali futbalom bez iskry a stratili svoje kúzlo majstrov Európy."

Marca (Šp.): "La Furia Roja nezaspievala svoju pieseň. Španieli nečakane prehrali na Slovensku. Zlyhanie Casillasa, ktorý v 18. min pustil strelu Kucku. Alcácer síce pred koncom vyrovnal, ale Stoch napokon vystavil Španielom červenú. Španielsko dominovalo na ihrisku, ale nedokázalo zhmotniť svoje šance."
AS (Šp.): "Španielsko utrpelo stratu. V závere zlyhala obrana a Stoch rozhodol zápas. Bol to súboj prešpikovaný zlými správami. Poznačila ho smola Diega Costu, chyba Casillasa. Tím sa musí naučiť padať. Prvá kvalifikačná prehra je skutočnosť a varovanie. Slováci ukázali veľké nadšenie i skvelý oduševnený výkon."
Sport (Šp.): "Veľká chyba Ikera. Španielske zlyhanie."
El Mundo (Šp.): "Španielsko pokorené v kvalifikácii po ôsmich rokoch."
El País (Šp.): "La Roja nezvládla zápas kvalifikácie o postup na ME 2016."
El Periodico (Šp.): "Prekvapenie v Žiline, Slováci zdolali Španielov. Slovensku sa podarilo otupiť útočné prepojenia španielskeho tímu. Kucka otvoril skóre po zlyhaní Casillasa. Hoci Alcácer dokázal vyrovnať, Slovensko potom premenilo jedinú vážnu šancu, ktorú malo v druhom polčase."

O veľkolepom víťazstve Slovenska nad Španielskom si môžete prečítať tu: Slováci zdolali Španielov týmito gólmi Kucku a Stocha 2:1!

Súvisiace články