Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
NESKUTOČNÉ VIDEO: Hráč rugby skóroval v bezvedomí!
Zdielať na

NESKUTOČNÉ VIDEO: Hráč rugby skóroval v bezvedomí!

Sam Tomkins sa nechtiac zapísal do histórie rugby. Raz na to možno bude spomínať s úsmevom, no teraz mu do smiechu vôbec nebolo. Anglický reprezentant sa totiž stal prvým mužom, ktorý skóroval v bezvedomí!

V rugbyovom súboji Challenge Cupu sa hráč Wiganu Warriors Sam Tomkins odhodlal k odvážnemu dravému prieniku medzi súperových zadákov, po ktorom sa mu podarilo "šišatú" loptu položiť do bránkoviska . V tom čase však už bol v bezvedomí!

Pol metra  pred čiarou sa ho totiž tvrdým úderom päsťou do hlavy neúspešne pokúsil zastaviť obranca Bradfordu Bulls Gareth Raynor.  Sam Tomkins po zásahu  stratil vedomie a po zotrvačnom páde, ktorým skóroval,  zostal nehybne ležať na trávniku. Ako prvý zo spoluhráčov sa mu ponáhľal  pomôcť jeho starší brat Joel.  Po hrôzostrašnom momente, ktorý vyvolal aj na tribúnach zdesenie sa však lekárom podarilo 22- ročného Sama Tomkinsa oživiť a po zápase ho fanúšikovia oslavovali ako hrdinu. Práve jeho odvážny únik považovali za rozhodujúci moment zápasu, v ktorom nakoniec Wigan zvíťazil nad Bradfordom 26:22. 

int - Sam Tomkins

Súvisiace články