Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jež chce vybehnúť na trávnik, túži po góle do siete Andorry
Zdielať na

Jež chce vybehnúť na trávnik, túži po góle do siete Andorry

Šancu na debut v kvalifikácii o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2012 do Poľska a na Ukrajinu má strednopoliar slovenskej reprezentácie Róbert Jež.

Zverenci Vladimíra Weissa st. nastúpia v sobotu 4. júna od 20.15 h na bratislavských Pasienkoch proti Andorre. Slováci sú jednoznačným favoritom, čo si uvedomuje aj záložník poľského Górniku Zabrze Jež. "Potrebujeme získať dôležité tri body, aj keď si uvedomujeme, že nás nečaká nič ľahké. Dúfam, že zvládneme tento zápas, čo znamená, že vyhráme," povedal na pondelňajšom zraze slovenskej reprezentácie v seneckom hoteli Dolphin Róbert Jež.

Bývalý špílmacher Žiliny, Plzne, FK Příbram a Nitry by chcel zasiahnuť do duelu proti outsiderovi B-skupiny a svoj štart prípadne okoreniť gólovým zápisom. "Nominácia na Andorru ma pozitívne prekvapila. Som rád, že si na mňa tréner spomenul a zavolal ma do kádra. Neviem síce či nastúpim, ale ak dostanem príležitosť, budem sa snažiť podať čo najlepší výkon a prípadne skórovať," doplnil Róbert Jež, ktorý v zime prestúpil do Poľska. "Som rád, že aj po mojom príchode sa mužstvu darilo. V najvyššej poľskej súťaži sme skončili na šiestom mieste. Ešte dve kolá pred koncom sme hrali o miestenku do pohárovej Európy. Ja sa nemám na čo sťažovať, zatiaľ som v Poľsku spokojný. Dal som aj nejaké góly, takže aj to ma teší. Nie som nejaký ostrostrelec, ale každý gólik poteší," povedal na margo svojich výkonov v Ekstraklase 29-ročný kreatívny záložník.

Róbert Jež sledoval aj vystúpenia svojho bývalého zamestnávateľa Žiliny, ktorá z pozície úradujúceho šampióna obsadila v Corgoň lige 2010/2011 tretiu pozíciu. "Veril som, že Žilina obháji titul. Niekto hovorí, že im chýba Jež, ale prišli tam iní hráči. Žiaľ, tá jar nevyšla celej Žiline," uzavrel Róbert Jež.

Súvisiace články