Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rimania zničili Košice 7:1, za osemnásť minút bolo 5:0!
Zdielať na

Rimania zničili Košice 7:1, za osemnásť minút bolo 5:0!

Totti strelil na Stadio Olimpico hetrik

Zverenci trénera Jána Kozáka st. na Stadio Olimpico nezopakovali sympatický výkon z úvodného duelu v Čermeli, v ktorom uhrali s favoritom remízu 3:3, v defenzíve robili príliš veľa chýb. Košičania tak zavŕšili čierny deň slovenského futbalu, po prehrách sa s účinkovaním v európskych klubových súťažiach vo štvrtok rozlúčili aj Slovan Bratislava a MŠK Žilina.

odvetný zápas play off Európskej ligy 2009/2010:

AS Rím - MFK Košice 7:1 (5:1)
Góly: 1., 6. a 86. Totti, 8. Guberti, 17. Cerci, 18. Menez, 70. Riise - 38. Novák, Rozhodovali: Dereli - Sezertam, Narinc, bez kariet, 16.145 divákov

AS: Artur - Motta, Cassetti (56. Juan), Mexes, Riise - De Rossi (46. Faty), Pizarro -  Cerci, Menez (56. Vučinič), Guberti - Totti
MFK: Schreng - Kišš (46. Matič), Bašista, Kaminský (46. Škutka), Smrek - Dobias, Cicman - Viazanko (60. Serečin), Milinkovič, Juhar - Novák  
Prvý zápas: 3:3, do skupinovej fázy EL postúpil AS Rím

Rimania mali raketový úvod a v 8. minúte viedli už 3:0. Tribúny zaburácali už po 20 sekundách, keď Cerci potiahol loptu po kridle, naservíroval ju Tottimu, ktorý otočený chrbtom k bránke prekonal Schrenga. Po piatich minútach kapitán giallo-rossi udrel druhýkrát, keď po rohovom kope prehlavičkoval neistého košického gólmana.  O 120 sekúnd Schreng školácky pustil za svoj chrbát slabú strelu Gubertiho, ktorý strelil prvý gól za AS Rím a o osude zápasu bolo rozhodnuté. Zaskočení Košičania v základnej jedenástke bez zraneného stredopoliara Škutku sa potom na chvíľu vymanili z tlaku a na konci úvodnej štvrťhodiny pohrozili Cicmanom,  no krátko na to inkasovali ďalšie dva údery z kopačiek Cerciho a Meneza. To nezvládli košickí fanúšikovia, ktorí húfne opustili sektor hostí. Totti mohol ešte v prvom polčase zavŕšiť hetrik, no najskôr v dobrej pozícii minul košickú bránku a potom neuspel zoči-voči Schrengovi. V 38. minúte Košičania pekne zakombinovali, k lopte sa dostal kanonier Novák a strelou spoza šestnástky strelil čestný gól. Úvod druhého polčasu, do ktorého tréner Kozák poslal Škutku a Uroša Matiča, veľa vzruchu nepriniesol. Rimania sa už šetrili na nedeľňajší šláger Serie A s Juventusom Turín, no v 60. minúte mohli po nedovolenej malej domov zo strany hostí streliť šiesty gól. Totti však po nepriamom kope napálil loptu iba do košickej hradby. V 70. minúte však domáci zavŕšili poltucet po umiestnenej strele nórskeho obrancu Riiseho. Výsledok ešte mohol trochu skorigovať Novák, no v súboji s brankárom Arturom neuspel a v 86. minúte sa rímski fanúšikovia dočkali vytúženého hetriku v podaní ich miláčika a dlhoročnej ikony AS Tottiho.

Ján Novák, útočník MFK Košice: "Zrazil nás na kolená rýchly úvodný gól. Tréner nás upozorňoval na to, že si máme dávať pozor na ich krídelné akcie a štandardky, no práve z nich sme dostali väčšinu gólov. Za stavu 0:5 domáci predsa len zvoľnili, aj mne sa potom ľahšie dýchalo. Dal som gól a v druhom polčase som mohol streliť ďalšie dva, škoda, že ani jedna zo šancí sa neujala. Som smutný, že naše účinkovanie v súťaži sa skončilo takýmto debaklom."
Peter Bašista, kapitán MFK Košice: "Ťažko sa mi hovorí po takomto zápase. Vôbec sme nedodržiavali to, na čom sme sa dohodli. Obrancovia boli príliš ďaleko od seba, nechávali sme domácim veľa priestoru, čo súper dokonale využil. Chceli sme na Olympijskom štadióne uhrať prijateľný výsledok, žiaľ, už po osemnástich minútach bolo vymaľované. Škoda, že sme si pokazili povesť, ktorú sme si získali dobrými výkonmi v predchádzajúcich zápasoch Európskej ligy."
Luciano Spalletti, tréner AR Rím: "Podali sme veľmi dobrý výkon a potešili sme našich fanúšikov siedmimi gólmi. Ešte to nebolo úplne ideálne, no dnešný zápas ukázal, že sme na dobrej ceste. Boli sme veľmi silní v ofenzíve. Defenzíva pracovala na rozdiel od predchádzajúcich zápasov spoľahlivo a spokojný som bol aj s výkonom brankára Artura. Teraz sa musíme plne skoncentrovať na nedeľňajší zápas Serie A s Juventusom. Tottiho som nestriedal, lebo bol pri streleckej chuti a nehrozilo, že by sa mohol zraniť. Cassetti až na jeden prípad dobre ustrážil Nováka."