Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Taliansky volebalový klub Sisley Treviso je na pokraji bankrotu
Zdielať na

Taliansky volebalový klub Sisley Treviso je na pokraji bankrotu

Zdroj: sisleyvolley.it

Deväťnásobný majster Talianska vo volejbale mužov, štvornásobný víťaz prestížnej Ligy majstrov a majiteľ dvoch európskych Superpohárov Sysley Treviso zostal bez sponzora, hrozí mu preradenie do Serie A2.

Firma Benetton, ktorá 24 rokov financovala tento hviezdny klub, náhle odstúpila od zmluvy a funkcionárom Sysley sa nepodarilo zohnať adekvátnu náhradu.

Za najslávnejší taliansky klub hrali aj dvaja Slováci. Blokár Richard Nemec strávil v Trevise štyri sezóny. ,, Je mi to veľmi ľúto. Myslím si, že je to veľká škoda pre taký klub s históriou ako je Treviso. Prirovnal by som to k tomu, akoby sa neprihlásil do ligy Juventus Turín," dodal slovenský volejbalista. Ďalší slovenský volejbalista Emanuel Kohút hral v talianskom klube jednu sezónu.

Odchod generálneho sponzora spôsobil v klube chaos. Hráči až do konca mája čakali, čo urobí vedenie. Už 1. júna však väčšina z nich stratila trpezlivosť a začala rozhovory s inými klubmi. Brazílčan Marcelinho sa vracia do vlasti, Samuele Papi podpísal kontrakt s Piacenzou, Alesandro Fei a Robert Horstink skončia s najväčšou pravdepodobnosťou v Modene a Čech Jiří Kovář v Macerate. Až päť ďalších hráčov rokuje s Roma Volley.

Ak by sa naplnil katastrofický scenár a Sysley Treviso by skutočne spadol do druhej ligy, bola by to jedna z najväčších senzácií na talianskej klubovej scéne minimálne v poslednom desaťročí.