Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Triumf Gutovej-Behramiovej. Obrák bez Vlhovej alebo Shiffrinovej po ôsmich rokoch
Zdielať na

Triumf Gutovej-Behramiovej. Obrák bez Vlhovej alebo Shiffrinovej po ôsmich rokoch

Zdroj: TASR

KRONPLATZ / Osem rokov videli fanúšikovia v pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome vždy buď Petru Vlhovú alebo Mikaelu Shiffrinovú alebo obe tieto rivalky. V Kronplatzi sa táto séria skončila, keďže Slovenka pre zranenie kolena vynechá zvyšok sezóny a Američanka sa tiež dáva po minulotýždňovom páde v Taliansku dokopy.

Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová triumfovala v utorňajšom obrovskom slalome Svetového pohára v Kronplatzi. V talianskom stredisku obsadili spoločné druhé miesto so stratou 1,09 sekundy Novozélanďanka Alice Robinsonová a Sara Hectorová zo Švédska. Gutová-Behramiová sa v celkovom poradí dotiahla na líderku SP Mikaelu Shiffrinovú na rozdiel 95 bodov. Dvadsaťosemročná Američanka v Kronplatzi pre zranenie neštartovala.

Gutová-Behramiová viedla už po 1. kole. V druhom vyštartovala s náskokom 59 stotín na Robinsonovú, ktorý dokázala ešte vylepšiť a zaznamenala 42. triumf v kariére, čím vyrovnala v historickej tabuľke na 6. mieste Švédku Anju Pärssonovú. Najlepší čas druhého kola zaznamenala Julia Scheibová z Rakúska, ktorá si oproti 1. kolu polepšila až o 16 priečok. Pódium ušlo o 14 stotín Nórke Ragnhild Mowinckelovej.

Gutová-Behramiová si upevnila prvú priečku v priebežnom poradí disciplíny. Pred druhou Federicou Brignoneovou z Talianska vedie o 85 bodov.

Súvisiace články