Zatiahnuté
24°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Peter Sagan (22) na Slovensku. Takto ho vítala rodná Žilina...
Zdielať na

Peter Sagan (22) na Slovensku. Takto ho vítala rodná Žilina...

Peter Sagan sa na nedostatok priazne určite nemôže sťažovať. Davy ľudí sa o neho idú potrhať a mladý cyklista pobláznil celé Slovensko! Teraz sa pozrite, ako to vyzerá, keď sa hrdina Tour de France vráti do svojho rodného mesta... Na mieste bol aj reportér Roman Gaduš.

Predieral sa cez dav fanúšikov

Pobláznil celé Slovensko a Žilinu dvojnásobne. Peter Sagan, "zelený" alebo tourminátor mal čo robiť, aby sa na Mariánske námestie, kde bolo prichystané jeho vítanie a oslavy, cez davy fanúšikov prebojoval ako cez prales. Po jeho príchode na pódium sa napokon spustil obrovský hrmot!

"Som Žilinčan a bývam tu. Som veľmi rád, že môže byť aj takáto akcia, aby som poďakoval fanúšikom, ktorí sú tiež určite veľmi radi," tešil sa Sagan. A na syna sa tiež tešili rodičia. "Jednoducho má talent, ktorý málokto získa. Má úžasný dar od boha," komentovala so slzami v očiach Petrova mama. "Máme radosť, lebo tí Žilinčania sa na neho tešili, no a on takisto na nich, lebo dlho bol vo svete a Žilina mu chýbala," dodal otec.

Darček? Pizzový bicykel

Žilinský tourminátor dostal od rodákov chutnučký darček - pizzu v tvare bicykla, a nie náhodou. "To je najobľúbenejšie jedlo, talianska pizza," usmieval sa Sagan. Jeho mládežnícky tréner mu v rámci recesie pripravil aj jedno "minizákerné" prekvapenie, Peter musel ukázať, ako mu to ide na pre neho doteraz neznámom takzvanom trialovom bicykli.

"Koláče" až po ďalších pretekoch

Celá Žilina oslavovala. Nuž a megatalent je na Slovensku na roztrhanie, preto si pre seba vtipne upravil staré známe slovenské príslovie: "Všade dobre, doma robota..." Dovolenkovať sa však chystá až v októbri, na konci tohto mesiaca ho totiž čakajú ešte preteky v Japonsku.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články