Polojasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Neskutočne dramatické preteky, šou jednej ženy pokračuje. Kráľovnou Jasnej je Shiffrinová
Zdielať na

Neskutočne dramatické preteky, šou jednej ženy pokračuje. Kráľovnou Jasnej je Shiffrinová

JASNÁ / Obrovská dráma v slalome Svetového pohára v Jasnej. Mikaela Shiffrinová zvíťazila v Jasnej tretí raz, v nedeľu si korunku pre kráľovnú Jasnej vybojovala s náskokom 14 stotín sekundy. V druhom kole dosiahla až siedmy najlepší čas, ale Američanka ťažila z náskoku pol sekundy z 1. kola.

"Ďakujem skvelým fanúšikom na Slovensku, že zostali aj po zranení Petry Vlhovej. Ďakujem aj Zrinke Ljutičovej, že bola pre mňa motiváciou a doslova ma donútila ísť na maximum, aj keď som v závere už nevládala a dochádzala mi energia. O to úžasnejšie víťazstvo to bolo," povedala Shiffrinová v rýchlom rozhovore na trati.

Prvé kolo slalomu bolo presne podľa očakávaní. Po zranení Petry Vlhovej, ktoré Slovensku vyradilo zo zvyšku sezóny Svetového pohára, dominuje pretekom Mikaela Shiffrinová z USA. V nedeľnom slalome v Jasnej priebežne patrí Američanke 1. miesto.

​Shiffrinová a Vlhová v slalome predvádzali skvelý boj, v Jasnej má ako jediná náskok. Po odjazdení tridsiatky pretekárok sje to 52 stotín pred Zrinkou Ljutičovou z Chorvátska. Tretia Švajčiarka Melanie Meillardová stráca 1,35. Víťazka sobotného obrovského slalomu Sara Hectorová zo Švédska je štvrtá (+1,36).

"Aktívna od začiatku do konca a podarilo sa mi ísť podľa toho, čo sme s trénerom plánovali," povedala Shiffrinová po 1. kole.

Pri neúčasti zranenej Petry Vlhovej malo Slovensko dvojnásobné zastúpenie. Ella Hrbáňová vyštartovala na trať so štartovým číslom 62 a hneď po nej ako posledná v poradí Sophia Poláková. Dve mladé Slovenky si mohli užiť trať 1. kola a zbierať skúsenosti, no nedostali sa do cieľa, obe Slovenky vypadli v úvode trate.