Zatiahnuté
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
tvojenoviny: Filip Polc vyhral preteky v Čile
Zdielať na

tvojenoviny: Filip Polc vyhral preteky v Čile

Zdroj: Filip Polc

OD FILIPA POLCA / Po mestských pretekoch v Santose ma čakali už posledné z mojej zimnej tour - vo Valparaise v Čile. Možno si niekto pamätáte, že som tam minulý rok vyhral. Túto trať som opisoval ako najťažšiu a najdlhšiu spomedzi mestských pretekov. Prečítajte si reportáž...

Treba tu ukázať ako človek vie zvládnuť jazdu na hline, schodoch, skokoch, klopenkách a k tomu ešte prišliapnuť do pedálov. Tento rok sa organizátorom podarilo pozvať posledných štyroch víťazov tohto podujatia (Antonio Leiva, Cedric Gracia, Mario Jarrin a mňa), čo už dopredu sľubovalo veľký súboj. Tak to aj vyvrcholilo vo včerajšom semifinále, kde som sa po dobrej jazde kvalifikoval na druhom mieste za Cedricom Graciom (1min 42s) so stratou dvoch sekúnd.

Vedel som, kde mám svoje rezervy a plánoval som si svoju finálovú jazdu.  Po skúsenosti zo Santosu, kde som padol v semifinále a nemohol som to ukázať vo finále, som sa rozhodol ísť na istotu, a tak aj bolo. Išiel som podľa plánu, presné stopy, skoky do dopadov a k tomu šliapanie, kde len som mohol.

Prišiel som do cieľa s najlepším časom 1min 39s a na trati bol už iba najlepší z kvalifikácie - Cedric. Nepodarilo sa mu vylepšiť si svoj čas o toľko, ako mne a s časom 1min 41s tak obsadil druhý flek. Svoju dobrú formu a víťazstvo zo Santosu potvrdil na treťom mieste Mario Jarrin z Ekvádoru. Nesmierne som sa potešil a až po nejakom čase som si uvedomil dôležitosť môjho víťazstva. Najviac, že som ho obhájil!

Filp Polc

Atmosféra sa tu nedá ani opísať. Viac než 10 000 divákov urobí poriadny kotol a pri vyhlasovaní víťazov skoro položili ohradenie k zemi. Skandovali ako na futbalovom zápase. Bolo to naozaj "vzrúšo" si to vychutnať!