Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nasťa je teraz iná, vyhlásila pozitívne naladená Kuzminová pred veľkým návratom
Zdielať na

Nasťa je teraz iná, vyhlásila pozitívne naladená Kuzminová pred veľkým návratom

OSRBLIE / Biatlonový svet sleduje tento víkend Osrblie nielen kvôli európskemu šampionátu. Návrat hlási trojnásobná olympijská šampiónka Anastasia Kuzminová.

"Zatiaľ ešte nemám ten stres. Bude, ale až keď uvidím tých ľudí okolo trate," povedala Anastasia Kuzminová.

Kariéru ukončila v roku 2019 - krátko pred pandémiou. "Pauza bola dlhá nato, aby som povedala, že mám natrénované a s istotou idem do toho. Nasťa Kuzminová je teraz iná. Teoretické skúsenosti sú, ale návyky tam nie sú. Najviac mi vadí, že som nemohla pred európskym šampionátom pretekať," povedala pre TV JOJ. 

Podľa vlastných slov sa cíti perfektne a ide do toho naplno. K návratu ju motivovali aj biatlonové talenty, ktoré v Bansej Bystrici trénuje. "Práve oni ma nakopli a naštartovali, aby som ukázala, že vek nerozhoduje. Pokiaľ sa viete sústrediť, zaťať, je to nová skúsenosť, aby ste rástli," povedala.

Potešil ju aj úspech Emy Kapustovej v pretekoch na 15 km, kde získala striebro. "Svojou výbornou streľbou ukázala, že vie drieť."

Kým Anastasia je v Osrblí, jej manžel Daniel je momentálne v Južnej Kórei so synom Jelisejom, ktorý sa venuje bežeckému lyžovaniu, na olympijských hrách mládeže. "Presne tam, kde som finišovala olympijskú kariéru, bude môj syn začínať," usmiala sa hrdá matka športovca.

Kuzminová sleduje aj iné športy a drží palce Petre Vlhovej, ktorá utrpela v Jasnej pred týždňom ťažké zranenie kolena. "Želám jej zdravie a aj to, aby sa vrátila zdravá nielen fyzicky, ale aj mentálne. Aby to vnímala ako prekážku, ktorá jej pomohla rásť ďalej," uzavrela Kuzminová.

Súvisiace články