Oblačno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Filip Polc po páde neobhájil lanské prvenstvo v Brazílii
Zdielať na

Filip Polc po páde neobhájil lanské prvenstvo v Brazílii

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc v brazílskom meste Descida das Escadas de Santos neobhájil svoje prvenstvo z predchádzajúceho roku.

Na 9. ročníku týchto mestských pretekov ho o možnú obhajobu pripravil pád v úvode kvalifikácie, následkom čoho sa nedostal do finále.

V semifinále, z ktorého do superfinále postupovalo päť jazdcov, ho zradil po jednom skoku bicykel. "Po dobrom štarte a skoku, ktorý nikto iný neskákal, ma čakala jednoduchá zákruta," uviedol Filip Polc a pokračoval: "Začal som brzdiť, ale moje brzdy neboli akosi účinné a tak som do zákruty prišiel rýchlejšie. Následkom toho sa mi pošmyklo predné koleso a už som letel do schodov a bicykel do zábradlia. Hoci som na bicykel ešte naskočil, na minútovej trati sa to už nedalo dohnať. Celé mi je to záhadou a nesmierne ma to mrzí, pretože ani víťazný Maria Jarrina z Ekvádoru neprekonal môj čas z kvalifikácie. Ďalšiu šancu tak budem mať až v roku 2012," uviedol Filip Polc.

Slovenského reprezentanta, ktorý skončil poudieraný a s natiahnutým členkom, čakajú o dva týždne ďalšie preteky v Chile.