Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Snowboardisti nad hlavami divákov
Zdielať na

Snowboardisti nad hlavami divákov

Zdroj: xnasob.sk

Víťazom Meatfly Big Air, tretieho zo série pretekov Nokia Snowboard X Tour sa stal opäť Matej Matys zo SR

Snowboardová asociácia Slovenska, generálny sponzor Nokia a organizačný tím preteku Meatfly Big Air úspešne zavŕšili aj tretí zo série pretekov v Snow Parku Veľká Rača – Dedovka.
Dvanásť finalistov si  zmeralo sily na 3 metre vysokom kickri, ktorému dominoval 10 metrov dlhý “table” (dráha letu od odrazu po hranu dopadu). Viedol ponad voľne priechodnú cestu, cez ktorú sa medzi jednotlivými skokmi prechádzalo početné publikum. Za podpory divákov, skvelej hudby, sa jazdci vystriedali v troch kolách, v ktorých prevládali najmä backsidové rotácie a neraz bolo vidieť skoky dlhé aj 20 metrov.

15-ročná freestyle snowboardistka Klaudia Medlová z Liptovského Mikuláša sa ani tentokát nedala zahanbiť v čisto pánskej konkurecii a právom si zaslúžila hodnotné ceny od partnerov preteku Nokia a Meatfly. Jazdci, ktorí sa nezľakli náročného skoku predviedli divákom skvelú šou hodnú preteku s postupom na majstrovstvá Slovenska. Zabávajúci sa diváci boli pre organizátorov potvrdením, že Meatfly Big Air v Snow Parku Veľká Rača bol, aj napriek miernemu časovému sklzu kvôli zdokonaľovaniu skoku, zážitkom, pre ktorý sa rozhodne oplatilo prísť.

Počas finále vo večerných hodinách si tretie miesto vybojoval Martin Blaško z Bratislavy, druhý skončil Tomáš Král z Českej republiky a víťazom sa po tretíkrát v sérii stal Matej Matys z blízkej Čadce, ktorý vo Veľkej Rači pocítil výdatnú podporu domáceho publika.

Big Air v meste Kremnica

NOKIA Snowboard X Tour Donovaly

Špeciálnu cenu internetového portálu www.boardlife.sk “Boardlife Best Trick” získal finalista zo striebornej priečky Tomáš Král (CZ).

Štvrtý zo série pretekov Nokia Snowboard X Tour sa pripravuje na sobotu 13.3. v Jasnej pod Chopkom pod názvom Burton Slopestyle, kde Nokia ako jediná v tohtoročnej sezóne prinesie snowboardové závody. V najvychytenejšej lokalite na Slovensku sa jazdci pokúsia nazbierať ďalšie body na dosiahnutie titulu Majstra Slovenska.

Výsledková listina:
1. Matej Matys
2. Tomáš Král (CZ)
3. Martin Blaško
4. Martin Kaňourek (CZ)
5. Jan Kaňourek (CZ)
6. Matej Dolník
7. Ľubomír Kačerík
8. Matúš Máčik
9. Jakub Krška
10. Miroslav Dujsík