Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vlhová štvrtou v super G, v talianskom La Thuile dosiahla svoje maximum v disciplíne
Zdielať na

Vlhová štvrtou v super G, v talianskom La Thuile dosiahla svoje maximum v disciplíne

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Slovenská reprezentantka Petra Vlhová skončila na 4. priečke v sobotňajšom super G v rámci Svetového pohár v alpských lyžiarskych disciplínach v talianskom stredisku La Thuile. Vlhová so štartovým číslom 16 prišla do cieľa na 4. mieste s odstupom 39 stotín sekundy za vedúcou Rakúšankou Ninou Ortliebovou a už sa pred ňu nedostala žiadna súperka.

Líderka Ortliebová vedie o stotinu sekundy pred prvou ženou hodnotenia SP Taliankou Federicou Brignoneovou, tretia skončila Švajčiarka Corinne Suterová (+0,07 s). 

​Vlhová v La Thuile dosiahla najlepší výsledok v SP v superobrovskom slalome, v závere januára bola v tejto disciplíne v bulharskom stredisku Bansko šiesta a v prvej polovici februára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene deviata.

V celkovom poradí Svetového pohára sa po sobote nič nezmení - viesť bude Brignoneová pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá aj v La Thuile pauzuje po nečakanej smrti otca Jeffa. Tretia je Vlhová a štvrtá Suterová. Dvadsaťštyriročná Liptáčka Vlhová sa po sobote posunie do elitnej dvadsiatky hodnotenia super G, v ktorom zostane na čele Suterová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - La Thuile (Tal.)

Ženy - super G (po prvej tridsiatke): 1. Nina Ortliebová (Rak.) 1:11,72 min, 2. Federica Brignoneová (Tal.) +0,01 s, 3. Corinne Suterová (Švaj.) +0,07, 4. Petra Vlhová (SR) +0,39, 5. Marta Bassinová (Tal.) +0,51, 6. Ester Ledecká (ČR) +0,55

Súvisiace články