Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Velits nahnevaný na výber cyklistov pre OH
Zdielať na

Velits nahnevaný na výber cyklistov pre OH

Zdroj: Michal Burza

Znechutený Peter Velits sa vzdal pozície náhradníka

Vzhľadom na výkonnosť a výsledky na jednotlivých pretekoch v sezóne mal mať Peter Velits miesto v nominácii. Pred olympijskými hrami však absolvuje trojtýždňové náročné podujatie Tour de France, preto ho komisia cestnej cyklistiky SZC zaradila iba medzi náhradníkov. Jej členovia mali totiž obavy, či nebude po Tour de France unavený, a či sa počas dvoch týždňov dokáže dostatočne zregenerovať.
"Nepáči sa mi to. Rozhodli bezo mňa, už dopredu vedia, že budem unavený, a že nie je dobré, aby som išiel po Tour na olympijské hry. Nikto sa ma na nič nepýtal, nikto so mnou nediskutoval o tom, čo si myslím ja a ako sa budem cítiť. Nie je to príjemný pocit, ale nedá sa už nič robiť. Vzdávam pozície náhradníka, aj keby niekto z nominovanej trojky vypadol, pre mňa olympijské hry definitívne padli," povedal sklamaným hlasom pre agentúru SITA Peter Velits.
Jazdec tímu Milram je znechutený diskusiami o olympijskej nominácii a nepáči sa mu ani spôsob výberu do reprezentácie. "Je to zákulisná politika, počuť rôzne dohady a mňa to už takto nebaví. Každý si chce pretlačiť do nominácie svojho človeka. Som sklamaný z toho, ako sa to celé robí. Chuť reprezentovať stále mám, odrádzajú ma však niektorí ľudia zo zväzu. A nie som jediný cyklista, ktorý má podobný názor," uviedol Velits.
Podľa správ z pondelňajšieho zasadnutia KCC SZC mal podporiť zaradenie medzi náhradníkov aj Velitsov otec. Podľa Petra Velitsa to však nie je pravda. "Otec nevystúpil s tým, že by som išiel radšej ako náhradník. Po diskusii povedal, že nech so mnou ani nerátajú, ak ma chcú za náhradníka. Pre mňa sa to skončilo, keď nemám miesto v trojčlennej nominácii," dodal Peter Velits.
Komisia cestnej cyklistiky SZC zaradila do olympijskej nominácie na pekinské hry Romana Broniša, Mateja Jurča a Jána Valacha, medzi náhradníkmi sa okrem Petra Velitsa ocitol ešte aj Maroš Kováč.