Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Výborná Fialková! V stíhacích pretekoch na 15 km skončila PIATA
Zdielať na

Výborná Fialková! V stíhacích pretekoch na 15 km skončila PIATA

Zdroj: SITA/Archívne foto

ÖSTERSUND / Slovenská biatlonistka Paulína Fialková predviedla výborný beh aj streľbu v stíhacích pretekoch na 15 km na majstrovstvácch sveta vo švédskom Östersunde. Fialková zaváhala len raz, počas štvrtej streľby. SKončila piata.

"Zvolila som si také tempo, ktoré mi vyhovovalo a zameriavala som sa hlavne na streľbu, aby som strelila samé nuly," uviedla pre RTVS Paulína Fialková. "Komplexne si myslím, že to bol dnes veľmi dobrý výkon," dodala. Fialková na poslednej streľbe urobila dva drepy. Podľa vlastných slov sa celú poslednú streľbu, stojku, klepala. Pred prvým výstrelom jej to pomohlo, pred posledným nie. 

Medaila slovenskej pretekárke ušla o rovných trinásť sekúnd. Zlato získala na strelnici bezchybná domáca Hanna Öbergová, striebro putuje do Talianska zásluhou Lisy Vittozziovej a bronz si vybojovala Francúzka Justine Braisazová.

Anastasia Kuzminová prišla do cieľa so siedmimi trestnými minútami. Rozhodnutie o tom, či Kuzminová v utorkovej stíhačke bude štartovať, padlo až v utorok ráno. 

Súvisiace články