Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lindsey Vonn sa rozlúčila s kariérou bronzom
Zdielať na

Lindsey Vonn sa rozlúčila s kariérou bronzom

Zdroj: SITA

AARE / Slovinka Ilka Štuhecová sa stala majsterkou sveta v zjazde žien na šampionáte v alpských lyžiarskych disciplínach vo švédskom Aare. Štuhecová obhájila titul spred dvoch rokov zo St. Moritzu a predĺžila slovinské kraľovanie v najrýchlejšej disciplíne už na troje majstrovstiev sveta.

Striebro si aktuálne v Aare vybojovala Švajčiarka Corinne Suter, ktorá za víťazkou zaostala o 23 stotín sekundy. Suterová po bronzovej medaile v super G pridala do zbierky už druhý cenný kov z MS 2019. Bronz patrí Američanke Lindsey Vonn (+0,49), ktorá sa na záver kariéry predsa len ešte raz dostala na stupne víťazov.

​Odchádzajúca 34-ročného legenda ukončila svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta v sumáre celej kariéry s bilanciou 2 zlaté - 3 strieborné - 3 bronzové medaily.

Po sklamaní radosť

V skrátenom zjazde žien sa v nedeľu v Aare predstavilo iba 37 pretekárok. Pre silný vietor v hornej časti zjazdovky organizátori rovnako ako deň predtým u mužov pristúpili k výraznému skráteniu trate a najlepšie pretekárky mali v cieli čas tesne nad jednou minútou. U víťazky to bolo 1:01,74 min.

"Spadol mi zo srdca obrovský kameň. Vedela som, že musím byť rýchla, ale verila som aj v to, že budem mať férové podmienky. Aj to mi nakoniec pomohlo. Som obrovsky šťastná," uviedla víťazná Ilka Štuhecová v prvom rozhovore aj na webe laola1.at.

Vonnovej medailová rozlúčka je značne nečakaná vzhľadom na jej veľké zdravotné problémy počas tejto sezóny, keď pre bolesti operovaného kolena musela zrušiť svoje účinkovanie vo Svetovom pohári a sústredila sa výlučne na svetový šampionát, V Aare najprv zažila veľké sklamanie v super G.

​Legendárna Američanka po prvom medzičase v rýchlej pasáži nezvládla nájazd do jednej z bránok a po nebezpečne vyzerajúcom páde skončila v ochrannej sieti. Napriek tomu sa dokázala dať dokopy pre zjazd a vybojovať poslednú medailu svojej bohatej a úspešnej kariéry. Vonnová je s 82 víťazstvami ženskou rekordérkou Svetového pohára, ale absolútneho lídra Švéda Ingemara Stenmarka s 86 víťazstvami už nedostihla.

Pozrite si priložené VIDEO o živote Lindsey Vonn:

Súvisiace články