Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lindsey Vonn škaredo spadla, šampiónkou Mikaela Shiffrin
Zdielať na

Lindsey Vonn škaredo spadla, šampiónkou Mikaela Shiffrin

Zdroj: SITA

ÅRE / Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní odštartovali v utorok vo Švédsku. Lúčiaca sa Lindsey Vonn škaredo spadla. Super-G ovládla jej krajanka Mikaela Shiffrin. Petra Vlhová neštartovala.

Vo švédskom Åre sa začali majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní. Prvú programovú disciplínu Super-G ovládla Američanka Mikaela Shiffrin. Druhá skončila Talianka sofia Goggia a tretia Švajčiarka Corinne Suter.

​Všetci netrpezlivo čakali na štart jej krajanky Lindsey Vonn, ktorá sa vo Švédsku definitívne lúči s aktívnou kariérou.

​V hornej časti trate však nešťastne chytila stred bránky a vypadla. Chvíľu ležala na trati, avšak dokázala sa sama postaviť na nohy a kopec zlyžovať. 

Bez slovenskej účasti

​S číslom 29 sa predstavila aj dvojnásobná olympijská víťazka Ester Ledecká, ktorá uprednostila MS v lyžovaní pred MS v snowboardingu. Skončila však až v druhej dvadsiatke.

Na agresívnom snehu viaceré pretekárky len ťažko hľadali správnu stopu a v technicky náročných úsekoch sa potom ocitli mimo trate.

Z tohto dôvodu sa predčasne rozlúčili aj Rakúšanka Stephanie Venier, Švajčiarka Jasmine Flury či Tina Weirather z Lichtenšťajnska. 

​Naša Petra Vlhová neštartovala. 

Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články