Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tenistka Kvitová pred súdom popisuje hororové napadnutie
Zdielať na

Tenistka Kvitová pred súdom popisuje hororové napadnutie

BRNO / Česká tenistka Petra Kvitová v utorok vypovedá na súde v Brne. Svedčí v prípade svojho napadnutia z roku 2016. Na svoju žiadosť vypovedá mimo súdnu sieň.

"Bola som vo svojom byte. Okolo pol deviatej niekto zazvonil. Mala som napísané, že môže prísť dopingová kontrola, tak som išla k zvončeku, ozval sa muž a povedal, že ide urobiť revíziu kotla. Pustila som ho dovnútra a povedala som mu, že kotol nemám. On sa začudoval a povedal, že ide kontrolovať aj teplú vodu. Prišlo mi to zvláštne, tak som chcela napísať domovníkovi. Potom odo mňa chcel, aby som zapla teplú vodu a v tej chvíli mi priložil nôž na krk. Ten som chytila, vyšmykla som sa mu, spadla a všade bola krv. Spadol mi mobil, ktorý chcel aj útočník, takže sme mali slovnú prestrelku," vylíčila Petra Kvitová hororový deň

"Pýtala som sa ho, čo chce. Povedal, že chce čas. Snažila som sa mu vysvetliť, že čas nemám, že musím ísť do nemocnice. Pýtala som sa ho, či chce peniaze. A on, že koľko mám. A ja že desaťtisíc, a on že tak dobre. Dala som mu peniaze, odišiel a zavolala som si záchranku a políciu," povedala.

​Útočník ju poranil 25 centimetrov dlhým nožom. "Keď som uvidela krv, začala som pišťať," priznala.

Násilník uviedol, že tenistke nechcel ublížiť. Porezal jej všetky prsty na ľavej ruke. Mala narušené nervy. Ani dnes nie jej pohyblivosť jej ruky stopercentná. 

Pozrite si priložené VIDEO: 

Za vydieranie a porušovanie slobody hrozí Čechovi dvanásť rokov väzenia.

Súvisiace články