Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Veronika Velez Zuzulová sa lúčila ako kráľovná
Zdielať na

Veronika Velez Zuzulová sa lúčila ako kráľovná

JASNÁ / Asi tritisícový dav sa lúčil s našou elitnou slalomárkou Veronikou Velez Zuzulovou. Lyžiarkou, ktorá päťkrát vyhrala preteky svetového pohára a dvakrát bola v celkovom hodnotení slalomu druhá na svete. Rozlučka sa nekonala nikde inde ako v Jasnej, kde pred dvomi rokmi počas pretekov svetového pohára získala tretie miesto. Ako správna kráľovná bieleho športu v Nízkych Tatrách odovzdala nie žezlo, ale lyže mladej a úspešnej lyžiarke Petre Vlhovej.

"Najkrajší moment bolo víťazstvo v svetovom pohári a svetový pohár v Jasnej, bol to môj sen pretekať pred domácim publikom," spomína na svoju kariéru Veronika. V Jasnej na trati odštartovala historicky sériu posledných paralelných slalomov. Na trať sa okrem ministra obrany postavil aj 93-ročný tréner a pedagóg Oto Krajňák.

​Na posledné slalomy tejto famóznej lyžiarky sa prišiel pozrieť aj prezident Andrej Kiska. Ten sa ale rozhodol radšej na lyže nepostaviť. "Veľmi som sa tešil, že budem s Veronikou pretekať. Pravdou je, že som si prechladil chrbát," priznal sa. Najväčším adrenalínom pre divákov bol súboj Veroniky a Petri Vlhovej.

Svoje lyže napokon "kráľovná" odovzdala princeznej. Medzi Petrou a Veronikou totiž panuje veľké priateľstvo. "Uvedomujem si, že v podstate končí a budem tam sama - ale taký je život," hovorí Petra Vlhová. "Myslím, že to bol dobrý pocit zísť spolu kopec a oddnes som len fanúšik," pridáva sa Zuzulová. 

S lyžovaní ale Veronika nekončí, má rôzne plány a nielen lyžiarske. Na rad prichádza rodina. "Neviem či veľká, najprv začneme jedným dieťaťom a potom uvidíme či to zvládneme," prezradila na záver Veronika. 

Súvisiace články