Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kuzminová získala ďalší malý glóbus na Svetovom pohári
Zdielať na

Kuzminová získala ďalší malý glóbus na Svetovom pohári

ŤUMEŇ / Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová skončila v sobotu vo svojom rodnom ruskom Ťumeni aj so štyrmi trestnými okruhmi šiesta pri manku 59,9 sekundy v stíhacích pretekoch na 10 km v rámci záverečného 9. kola Svetového pohára 2017/2018 a získala malý glóbus za hodnotenie tejto disciplíny.

Vstupovala z 12. miesta po piatkovom šprinte na 7,5 km, v ktorom si vybojovala svoj premiérový malý glóbus.Triumfovala Fínka Kaisa Mäkäräinenová, ktorá pred nedeľňajšími pretekmi na 12,5 km s hromadným štartom (16.00 h už SELČ) vedie pred Kuzminovou v priebežnom celkovom poradí o 6 bodov, ale pri zohľadnení redukcie o dva najhoršie výsledky, čo sa pri konečnom účtovaní udeje, momentálne "virtuálne" zaostáva za Slovenkou o 5 bodov.

Druhá v stíhačke bola Francúzka Anais Bescondová a tretia Nemka Laura Dahlmeierová. Bieloruská hrdinka rýchlostných pretekov Daria Domračevová sa musela uspokojiť so štvrtým postom. Slovenka Paulína Fialková obsadila 13. priečku (odštartovala z 15. pozície), Ivona Fialková napokon absentovala.


Súvisiace články