Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kuzminová sa stala celkovou víťazkou v šprinte Svetového pohára
Zdielať na

Kuzminová sa stala celkovou víťazkou v šprinte Svetového pohára

ŤUMEN / Slovenská biatlonistka Anastazia Kuzminová získala v ruskom Ťumeni 12. miesto čo jej stačilo na získanie malého glóbusu za celkové víťazstvo v špinte Svetového pohára. Posledný šprint sezóny vyhrala Darja Domračevová

Bieloruská biatlonistka Daria Domračevová aj vďaka bezchybnej streľbe zvíťazila v piatok v ruskom Ťumeni v šprinte na 7,5 km na úvod programu žien v rámci záverečného 9. kola Svetového pohára 2017/2018. Slovenka Anastasia Kuzminová skončila vo svojom rodnom meste na 12. priečke s troma nesklopenými terčíkmi a mankom 1:05,2 min a získala malý glóbus za hodnotenie tejto disciplíny, premiérový v celej kariére. Od februárového juhokórejského Pjongčangu už trojnásobná olympijská šampiónka Kuzminová dosiaľ bola najlepšie druhá v mass-štarte 2013/2014.

Druhá v rýchlostných pretekoch v Ťumeni skončila Fínka Kaisa Mäkäräinenová so všetkými desiatimi ranami do čierneho a mankom iba 1,2 sekundy. Tretia bola Nórka Tiril Eckhoffová, pri jednom zlyhaní na palebnej čiare zaostala o 33,3 s. Paulína Fialková obsadila 15. pozíciu, jej mladšia sestra Ivona figuruje na 46. mieste vo výsledkovej listine so 76 menami.

Tridsaťtriročná Športovkyňa roka 2010 a 2014 v SR Kuzminová si skomplikovala cestu za veľkým glóbusom, o nevýhodnú vstupnú pozíciu na 24. marec viac. Z minulotýždňového nórskeho Osla-Holmenkollenu si priviezla náskok 41 bodov na Mäkäräinenovú, teraz má pred rozhodujúcim víkendom k dobru 16 bodov. Pri konečnom účtovaní však ešte vstúpi do hry nezanedbateľné pravidlo o administratívnom škrtnutí dvoch najhorších výsledkov, čo u Kuzminovej znamená 5 bodov a v prípade Mäkäräinenovej 16 bodov. Fínka teda de facto zaostáva až o 27 bodov. Spomenutá Slovenkina 11-bodová "výhoda" pri redukovaní bude pre potreby prepočtu platiť, kým Kuzminová neskončí v niektorej disciplíne na 37. či horšej pozícií a Mäkäräinenová na 27. alebo nižšom mieste.

Súvisiace články