Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Petra Vlhová na záver olympijskej sezóny fanúšikov nepotešila
Zdielať na

Petra Vlhová na záver olympijskej sezóny fanúšikov nepotešila

AARE / Petra Vlhová vo švédskom Aare skončila jedenásta. A celkovo štvrtá v hodnotení slalomu. Víťazkou sa stala Mikaela Shiffrin.

Petra Vlhová skončila štvrtá v celkovom poradí hodnotenia slalomu v práve skončenej sezóne Svetového pohára 2017/2018 v zjazdovom lyžovaní. 22-ročná Liptáčka neudržala skvelú druhú pozíciu, ktorá jej patrila pred finálovým slalomovým podujatím vo švédskom Aare. Vlhová na severe Európy skončila jedenásta a v celkovom sumáre sezóny ju okrem suverénnej víťazky Američanky Mikaely Shiffrin predstihli aj Švajčiarka Wendy Holden a Švédka Frida Hansdotter. Olympijská šampiónka z Pjongčangu Hansdotter mala v súčte 12 podujatí o 2 body viac ako Vlhová. Napriek tomu si slovenská reprezentantka utvorila nové sezónne maximum. Vlani skončila v slalomovom hodnotení SP celkovo piata.

V záverečnom dvanástom podujatí, ktorého výsledky sa rátali do hodnotenia ženského Svetového pohára 2017/2018 v slalome, suverénne triumfovala kráľovná tejto disciplíny Shiffrin. V Aare úspešne zaútočila na dvanáste sezónne a celkovo 43. prvenstvo v pretekoch o krištáľové glóbusy. Rovnako vyhrala v tejto sezóne osem slalomov, čo je vyrovnaný rekord v podaní Chorvátky Janice Kostelič. Druhá skončila v sezónnej derniére Švajčiarka Wendy Holdener s mankom 1,58 s, o jednu stotinku za ňou bola v súčte oboch kôl domáca Hansdotter.

Vlhová po polovici súťaže na treťom mieste zaostávala o 55 stotín sekundy za americkou líderkou Shiffrin, ale jej odstup od druhej Rakúšanky Bernadette Schild bol len 6 stotín. Mala teda dobrú východiskovú pozíciu na pódiové zlepšenie a udržanie si celkovej druhej priečky v hodnotení slalomu. Ibaže v druhom kole jej zjavne chýbala rýchlosť, najmä v časti presadenými bránkami a potom aj na rovine. V cieli sa zaradila na deviate a napokon spadla až na jedenáste miesto s mankom 2,64 s na Shiffrin. V druhom kole dosiahla zverenka Livia Magoniho až devätnásty najlepší čas. Vlhová mala na Aare príjemné spomienky. Trinásteho decembra 2015 tam vtedy senzačne slávila premiérový slalomový triumf v bojoch o krištáľové glóbusy. V poslednom slalome olympijskej sezóny sa predstavilo 24 pretekárok s právom štartu, body do Svetového pohára si pripísalo len 15 najlepších v cieli 2. kola.

Petra Vlahová pritom mala ambície na vyššie priečky, trénovala na ne aj v talianskom stredisku Kronplaz:

Súvisiace články

Najčítanejšie