Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kuzminová má pred sebou jasný cieľ. Triumf vo Svetovom pohári
Zdielať na

Kuzminová má pred sebou jasný cieľ. Triumf vo Svetovom pohári

BRATISLAVA / Anastasia Kuzminová je stále hladná po úspechoch. Naša najlepšia biatlonistka, ktorá na Zimnej olympiáde v Pchjongčangu pre Slovensko vybojovala jednu zlatú a dve strieborné medaily, má pred sebou ďalšie výzvy.

Vítanie olympijskej šampiónky i oslavy v Banskej Bystrici boli nádherné. Anastasia Kuzminová hneď po nich pokračovala v tréningu. S jediným cieľom - zakončiť úspešnú sezónu triumfom vo Svetovom pohári.

"Bolo to niečo úžasné. Verím, že tieto emócie a energia budú so mnou smerovať na sever do Nórska, Fínska," hovori biatlonistka. V aktuálnom ročníku Svetového pohára biatlonistiek sa Anastasia Kuzminová až sedemkrát dostala na stupne pre najlepšie. Vybojovala si štyri triumfy a v ďalších troch pretekoch bola druhá.

"Čo ešte viac chcieť? Mám už cenné kovy, ale nechcem sa vzdať možnosti zabojovať o ďalšie víťazstvo," dodáva Kuzminová. V boji o veľký Krištáľový glóbus je najlepšia slovenská biatlonistka zatiaľ druhá. Za líderkou celkovej klasifikácie Fínkou Kaisou Mäkäräinenovou zaostáva iba o 15 bodov.

Súvisiace články