Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prvé slová Mateja Tótha. Čakajú ho jedny z najkrajších Vianoc
Zdielať na

Prvé slová Mateja Tótha. Čakajú ho jedny z najkrajších Vianoc

BRATISLAVA / Slovensko oslavuje. Matejovi Tóthovi sa podarilo očistiť svoje meno a dokázať nevinu. Nikoľkomesačný proces dokazovania sa tak vo štvrtok večer oficiálne skončil.

Matej Tóth v bezprostrednej reakcii len pár minút po tom čo sa dobrú správu dozvedel povedal pre TV JOJ , že ho čakajú jedny z najkrajších Vianoc. A niet sa čo čudovať. Až do včera nebolo isté či bude môcť v profesionálnej športovej kariére pokračovať.

Neistota bola včera o to horšia, že definitívny verdikt ktorý mala zaslať Medzinárodná asociácia atletických federácií (v skratke IAAF) do finálneho termínu teda 20.12. neprišla. A tak Matej nevedel na čom je. Prečo odpoveď neprišla sme tak u IAAF zisťovali aj my a vo večerných hodinách sme dostali takúto odpoveď.

"IAAF sa rozhodla neodvolať sa na Športový arbitrážny súd voči rozhodnutiu slovenskej disciplinárnej komisie očistiť Mateja Tótha z dopingového porušenia na základe jeho biologického pasu atléta. Atlét môže súťažiť, ako mohol už od rozhodnutia disciplinárnej komisie v októbri," vyhlásila napokon Medzinárodná asociácia atletických federácií

"Veľmi ďakujem všetkým, ktorí ma podporovali od začiatku toho prípadu, ktorí mi verili a teraz v podstate sa ukázalo, že aj experti na základe faktov uznali naše argumenty a že všetky tie výsledky, ktoré boli, alebo tá odchýlka, ktorá bola v mojom biologickom pase nebola spôsobená dopingom. A teda je definitívne uzavreté, že som nedopoval a pravda sa sa ukázala. Je to obrovská úľava," povedal natešený Matej Tóth. 

Aj napriek tomu, že dokazovanie neviny stálo Mateja 60 000 eur, súdiť sa o ich vrátenie nebude. Tento rok hodnotí ako jeden z najťažích v jeho živote, napriek tomu v ňom našiel niečo pozitívne.

Exkluzívny rozhovor s Matejom Tóthom: 

Súvisiace články