Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tomu sa hovorí adrenalín. Biatlonistovi skrížil cestu medveď
Zdielať na

Tomu sa hovorí adrenalín. Biatlonistovi skrížil cestu medveď

BANSKÁ BYSTRICA / Biatlonista Matej Kazár zažíva počas tréningov na Slovensku aj stretnutia so šelmami.

Matejovi Kazárovi, ktorý sa po absolvovaní úvodných troch kôl Svetového pohára pripravuje doma na strednom Slovensku, nedávno skrížila cestu naša najväčšia šelma.

Oteplenie zrejme prebralo zo spánku medveďa, ktorý si vykračoval po miestach, kadiaľ náš aktuálne najskúsenejší reprezentant v biatlone pravidelne beháva. "Asi už spí, len tá premena počasia ho vyrušila. Aj som premýšľal, že pôjdem pozrieť, z kadiaľ vyšiel, ale radšej ho nechám spať," povedal so smiechom 34-ročný športovec z Predajnej.

Dráždiť statného maca by sa držiteľovi zemiakovej medaily zo zmiešanej štafety ZOH 2014 neoplatilo. "Podľa stôp musel byť mimoriadne veľký, ja mám veľkosť nohy číslo 46. Doma behávam bez zbrane, ale ani malorážka by ma určite neochránila," opísal stretnutie Matej. 

Aktuálne trénuje dvojfázovo. „Doobeda behávam tak 40 kilometrov a popoludní mám špeciálny tréning zameraný na silu alebo prácu so zbraňou. Trénujeme na Králikoch, Skalke, Osrblí alebo v hore za domom. Na Slovensku zostávam do 8. januára, čaká ma IBU Cup v Osrblí,“ dodáva Matej.

Ani hubárom sa medvede nevyhýbajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie