Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dievčatá z Fiľakova si zatrénovali floorball s hráčmi Dream Teamu Nadácie TV JOJ
Zdielať na

Dievčatá z Fiľakova si zatrénovali floorball s hráčmi Dream Teamu Nadácie TV JOJ

FIĽAKOVO / Dievčatá zo štyroch základných škôl si v piatok zatrénovali s floorballistami Dream Teamu Nadácie TV JOJ. Tréning bol zameraný na podporu novj školskej súťaže Floorball SK Liga.

Dvanásť až pätnásťnásťročné dievčatá si mohli vyskúšať rôzne tréningové cvičenia a zoznámiť sa s floorballom ako takým. Zámerom tohto tréningu bola podpora na novú školskú súťaž.

Mnohé dievčatá len začínajú a chcú sa vyrovnať chlapcom, ktorí ho hrajú už dlhší čas. "Oceňujem ich nadšenie, odvahu, teším sa z podpory učiteľov a učiteľov. Musím povedať, že Fiľakovo je veľmi pozitivnym príkladom pre celé Slovensko,” hovorí šéf Nadácie TV JOJ a moderátor Novín Ľuboš Sarnovský.

Motivačný tréning viedli talentovaní Tadeáš a Marek z Dream Teamu Nadácie TV JOJ.  “Bol ro príjemný zážitok a prekvapila ma veľká telocvičňa na škole. Baby trénovali s veľkým nasadením, bolo vidieť, že ich to baví,” hovorí Marek.

“Viesť tréning bola pre mňa veľká skúsenosť. Dievčatá boi šikovné a snažili sa. Dúfam, že im ten tréning niečo dal,” dodáva Tadeáš.

Floorball SK Liga je nová školská súťaž. V najbližších týždňoch sa rozbehnú prvé zápasy v rámci okresov, v ktorých súťažia vždy štyri školy. Víťaz postúpi na krajský šampionát. Tých najlepších z krajov čaká celonárodné finále. "Vďaka popularite floorballu na základných školách a skvelým učiteľom veríme, že sa počet škôl a tímov zvýši niekoľkonásobne," dodáva ľuboš Sarnovský.

Súvisiace články