Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Volejbalový memoriál Miroslava Kováčika vyhrala VKP Nitra
Zdielať na

Volejbalový memoriál Miroslava Kováčika vyhrala VKP Nitra

BRATISLAVA / Tradičné miesto, tradičné podujatie a to isté sa dá povedať aj o jeho účastníkoch. Tentoraz to bola pre volejbalistov aj rozlúčka s bratislavskou halou PKO, kde sa písala história tohto športu. A to nielen v rámci hlavného mesta. Jedenásty ročník Memoriálu Miroslava Kováčika mal síce nostalgický nádych, no na palubovke sa bojovalo naplno.

Úradujúci volejbalový šampión VKP Nitra svojim súperom nedal šancu. Druhý rok po sebe vyhral turnaj v Bratislave, ktorý je spomienkou na bývalého hráča, fanúšika a funkcionára Miroslava Kováčika.

"V roku 2005, myslím na jar, sa stal prezidentom Slovenskej volejbalovej federácie a potom na začiatku augusta tragicky zahynul," hovorí tréner VKP Bratislava Ivan Husár.

Zápasy na 11. ročníku memoriálu Miroslava Kováčika bol poslednými pre volejbalistov v tejto hale. V hale, kde sa písala história tohto športu. A to nielen v rámci hlavného mesta.

Spomienky na volejbalové súboje v bratislavskej hale PKO by vydali aj na encyklopédiu. A tí, ktorí boli ich aktérmi by možno povedali, že aj na niekoľko pokračovaní.

"Keď som mal šesť, sedem rokov, chodil som sem s otcom na dvojzápasy, kde hrala Slávia UK a Červená hviezda," spomína bývalý reprezentačný nahrávač a v súčasnosti tréner VKP Nitra Marek Kardoš.

"Pamätáme si na časy, keď tu bolo na Ferencvaros a na Treviso, Novy Sad dve tisíc divákov," dodáva Ivan Husár.

A ak by múry vedeli rozprávať, tak by hovorili aj o tom, čo sa dialo v šatniach pred veľkými zápasmi i to, ktoré veľké mená medzi nimi vyrástli. "Generácia dnešných šesťdesiatnikov Pipa, Halanda, Sirvoň, Novotný a Kroča, ktorú viedol Pavčo Schenk až k výšinám," uviedol tréner juniorskej volejbalovej reprezentácie Peter Kalný.

Ďalšie zážitky už budú pribúdať na iných miestach, a to aj pokiaľ ide o memoriál Miroslava Kováčika. "Ani to nechápeme, že to je nejaká derniéra s volejbalom. Budeme sa snažiť, aby volejbal zostal v Bratislave zachovaný," dodal tréner VKP Bratislava Ivan Husár.

Súvisiace články