Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rafael Nadal valcoval a vyhral šestnásty grandslamový titul
Zdielať na

Rafael Nadal valcoval a vyhral šestnásty grandslamový titul

NEW YORK / Nadal získal svoj tretí titul v lokalite Flushing Meadows po sezónach 2010 a 2013 a dovedna šestnásty singlový na veľkej štvorke. V takto dôležitých súbojoch má bilanciu 16:7.

Jednoznačne favorizovaný španielsky líder svetového rebríčka tenistov Rafael Nadal zvíťazil nad juhoafrickou dvadsaťosmičkou podujatia Kevinom Andersonom za 147 minút presvedčivo 6:3, 6:3, 6:4 v nedeľňajšom finále dvojhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

Tridsaťjedenročný ľavoruký Malorčan Nadal si odnesie z areálu 2000 bodov do hodnotenia ATP a prémiu 3,7 milióna USD brutto, zdolaného uteší 1200 bodov a 1,825 milióna amerických dolárov pred zdanením. Šampiónov rovesník Anderson, aktuálne 32. v hodnotení, klesol v bilancii zo vzájomných duelov na 0:5. V apríli prehral na antuke v Barcelone 3:6, 4:6, predchádzajúce tri konfrontácie boli na "harde".

Na historickom druhom mieste zaostáva Nadal o tri trofeje za Švajčiarom Rogerom Federerom. Platilo to aj pred touto sezónou, v ktorej zatiaľ dominujú. Nadal triumfoval aj na parížskom Roland Garros, čím zavŕšil "La Décimu" vo francúzskej metropole, Federer sa presadil na melbournských Australian Open a na Wimbledone v Londýne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie