Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Slalomárka Petra Vlhová si vyskúšala free ride, išlo jej to výborne
Zdielať na

Slalomárka Petra Vlhová si vyskúšala free ride, išlo jej to výborne

NÍZKE TATRY / Spojiť jar, zimu a veľa adrenalínu, to sa podarilo v Nízkych Tatrách. Takmer 300 ľudí siahlo na svoje dno. Dokonca aj naša najlepšia zjazdárka si vyskúšala free ride v najkrajších žľaboch Slovenska.

Tenisky, lyžiarky, skialpinistická výstroj, bicykel, pádlo bola nevyhnutná výstroj na štafetových pretekoch. Odštartoval ich dlhý niekoľkomilometrový beh do Jasnej.

Skialpinisti to mali náročné. Vrchol Chopku bol naozaj vysoko. Vyšliapali 1 000 výškových metrov.

Kým na štarte mali jarné počasie, na Chopku bola pravá zima. Poniektorí to stihli do 40 minút, ale dalo im to zabrať.

Free ride

Naša veľmi úspešná slalomárka Petra Vlhová si tento raz skúsila free ride.

"Idem do toho prvýkrát, ale pôjdem opatrne. Nebudem nič riskovať, že sa pustím rovno, na plné pecky ako na slalome. Takže bude to nová skúsenosť a ja sa na to teším," priznala.

Petra Vlhová zvládla svoju jazdu na jednotku. Aj keď na Chopku silno fúkalo a bola hustá hmla, dole už čakali cyklisti, aby čo najrýchlejšie prišli do Liptovského Mikuláša, kde odovzdávali štafetu ďalej.

"Jazda bola celkom v pohode. Som sadla na vodu a už mi to celkom išlo," prezradil bronzová juniorská majsterka Európy vo vodnom slalome Soňa Stanovská.

"Je to prvý ročník Liptov Ridu, teda pilotný ročník," prezradila organizátorka.

Snehuliak zbojník

V Liptove pribudol aj snehuliak zbojník. A nie len tak hocijaký, tento je patentovaný. "Som Talian. Prišiel som sem urobiť snehuliaka. Sneh som si priviezol do Jasnej. Mám patent na výrobu takýchto snehuliakov," odtajil vynálezca patentu na snehuliakov Marc Asperas.

Slalomárka Petra Vlhová si vyskúšala free ride, išlo jej to výborne, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články