Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Petra Vlhová draží svoju kombinézu. Chce pomôcť mladým talentom
Zdielať na

Petra Vlhová draží svoju kombinézu. Chce pomôcť mladým talentom

BRATISLAVA / Naša svetová lyžiarka Petra Vlhová v týchto chvíľach relaxuje na piesku v Dubaji. Predtým, než odcestovala, ale urobila veľkorysé gesto - svoju kombinézu zo Svetového pohára v Jasnej ponúkla do dražby. Výťažok z nej poputuje cez Nadáciu televízie JOJ na podporu mladých lyžiarskych talentov.

Svoju lyžiarsku kombinézu, na ktorú pridala aj svoj autogram sa rozhodla Petra Vlhová ponúknuť do dražby. "Kombinéza bola špeciálne vyrobená pre Jasnú," priznala lyžiarka.

V nej aj pretekala. "Pretekala v nej v Jasnej aj v Saint Moritzi," dodal obchodno-marketingový riaditeľ Tatra Mountain Resorts František Šoltis.

Nevyčísliteľná hodnota

Pre lyžiarku má jej kombinéza nevyčísliteľnú hodnotu. Napriek tomu sa jej pre dobrú vec rozhodla vzdať. "Chcem podporiť mladé talenty na Slovensku," uviedla.

Sama Petra si pamätá, že kým sa dostala na vrchol, musela na Slovensku zdolať nepriaznivé podmienky pre lyžiarske talenty. "Zažila som to, je to veľmi ťažké," priznáva.

Gesto Petry Vlhovej oceňujú aj organizátori pretekov v jasnej, ktorú sú podľa ich slov pripravení spolupracovať so štátnymi inštitúciami a Slovenskou lyžiarskou asociáciou pri vybudovaní Národného lyžiarskeho centra.

"To by malo vychovávať také talenty ako je Petra alebo Veronika," dodal Šoltis.

Tisíce eur

K spolupráci sa pridala aj Nadácia televízie JOJ. "Budeme sa veľmi snažiť, aby dražba jej unikátnej kombinézy dopadla čo najlepšie," prezradil výkonný manažér nadácie Ľuboš Sarnovský.

Výrobné náklady na Petrinu kombinézu sa vyšplhali nad desaťtisíc eur. "Asi taká ako cena malého auta," dodal Sarnovský.

"Verím, že sa vydraží čo najviac," uzavrela Petra Vlhová.

Petra Vlhová dala do dražby svoju unikátnu kombinézu. Chce pomôcť mladým talentom, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články