Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vitaj Peťo: Žilina dnes vítala čerstvého majstra sveta Petra Sagana
Zdielať na

Vitaj Peťo: Žilina dnes vítala čerstvého majstra sveta Petra Sagana

Zdroj: SITA

ŽILINA / Dnes sa v Žiline uskutoční stretnutie s čerstvým majstrom sveta v cestnej cyklistike v kategórii elite Petrom Saganom. Privítanie Petra Sagana v Žiline sledujeme ONLINE.

Akcia pod názvom "Vitaj Peťo" začne o  15-tej hodine tlačovou konferenciiou v priestoroch Radnice mesta Žilina a od 16-tej nasleduje privítanie majstra sveta Petra Sagana na Mariánskom námestí fanúšikmi a priaznivcami cyklistiky. Na mieste je aj reportér TV JOJ Roman Gaduš.

Dvadsaťpäťročný jazdec tímu Tinkoff-Saxo dosiahol životný úspech v kariére po tom, ako ušiel svojim súperom a stal sa cyklistickým majstrom sveta v mužských pretekoch "elite" v americkom Richmonde. Majstrovskú trať s dĺžkou 259,2 km zvládol za 6:14:37 h. Záverečné 2 km kilometre boli jeho sólojazdou za víťazstvom, ktorým sa postaral o historický úspech pre slovenskú cyklistiku.

Vyhral suverénne, jeho súperi reálne nemohli prehovoriť do boja o zlato. Druhý skončil austrálsky favorit Michael Matthews a tretí Litovčan Ramunas Navardauskas. Za Saganom zaostali o 3 sekundy. Doteraz najlepším umiestnením 25-ročného Žilinčana na majstrovstvách sveta bolo 6. miesto spred dvoch rokov z Florencie.

Sagan je jedným z najväčších univerzálov súčasnej cyklistiky. Jazdí najväčšie jarné klasiky, zameriava sa na Tour de France, osobitnú váhu prikladá majstrovstvám sveta, ale absolvuje aj množstvo rámcových pretekov počas celej sezóny, kde získava zelené dresy pre najlepšieho šprintéra ako na bežiacom páse. Vo všetkých pretekoch chce víťaziť, nie iba zúčastniť sa. 

Peter Sagan bude na Slovensku necelé štyri dni a potom ešte absolvuje štvoretapové preteky v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. "To by mal byť môj záver sezóny. A či budem potom oddychovať? To budem na dôchodku," dodal typicky saganovsky.

Súvisiace články