Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Čo povedali po pretekoch? Najlepší deň v mojej kariére!
Zdielať na

Čo povedali po pretekoch? Najlepší deň v mojej kariére!

RICHMOND / Hlasy medailistov z mužských pretekov s hromadným štartom kategórie "elite" na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v Richmonde.

Peter Sagan (SR, zlatá medaila): "Najlepší deň v mojej kariére. Som veľmi rád, že sa to takto krásne skončilo. Veľká vďaka patrí bratovi Jurajovi aj Michaelovi Kolářovi. Zo začiatku mi pomáhali a ťahali ma dopredu vždy, keď to bolo možné. Boli pripravení so mnou počkať, ak by sa niečo stalo, poskytnúť mi koleso alebo aj celý bicykel. Naše sprievodné auto bolo v kolóne až 27. alebo 28. v poradí a kým by prišlo, bolo by po pretekoch... Čo sa týka záveru, nemal som to dopredu vymyslené, čo urobím. Prvý kopec po kockách som dokázal prejsť na piatej - šiestej pozícii a pred druhým som si vravel, že to vyskúšam a uvidím, čo sa stane. Keď som zostal vpredu sám, vravel som si, že musím ísť až do cieľa, lebo by som nemal síl na druhý atak alebo na šprint. A ak by niekto zostal so mnou, asi by mi nestriedal. Úplne super to vyšlo, stále nemôžem uveriť, že to takto mohlo vyjsť. V posledných týždňoch som veľa obetoval príprave na majstrovstvá sveta. Pripravený som bol tak, ako bolo treba, ale aj tak som neveril, že mám nárok vyhrať. Skôr som do toho išiel s tým, že uvidíme..."


Michael Matthews (Aus., strieborná medaila): "Chcel som zlatú medailu a myslím si, že som aj mal nohy na to, aby som ju získal. Akurát Sagan si myslel opak a vystihol správnu chvíľu na útok a už nebolo možné ho dostihnúť. Nie je to zlato, ale tie preteky som si užíval. Nikdy predtým som nejazdil preteky na okruhoch so stúpaniami po kockách. Niečo podobné ako Okolo Flámska a bola to veľká zábava. V poslednom okruhu boli so mnou z nášho tímu Heinrich Haussler a Simon Gerrans. Heinrich odviedol výbornú prácu pre mňa počas celých pretekov, ale Simon nie. My sme boli v tíme akoby dvaja lídri a šprintovali sme každý za seba."



Ramunas Navardauskas (Litva, bronzová medaila): "Som veľmi šťastný a hrdý na seba, že mi to vyšlo na medailu. Preteky boli veľmi náročné, do posledných dvoch kôl nás bolo vpredu ešte päťdesiat takých, ktorí sme mohli uspieť. Vybojovať si pozíciu na záverečný útok bolo nesmierne ťažké. Som rád, že môžem priniesť domov bronzovú medailu. Majstrovstvá sveta sú najväčšie preteky, je to viac ako vyhrať etapu na Giro d´Italia alebo Tour de France. Získať medailu na svetovom šampionáte je niečo, čo vám zostane do konca života. Môžete si ju zavesiť na stenu a kedykoľvek sa na ňu pozrieť."

Súvisiace články