Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sagana velebí Slovensko, čaká ho drevený bicykel
Zdielať na

Sagana velebí Slovensko, čaká ho drevený bicykel

BRATISLAVA / Majster sveta v cyklistike Peter Sagan je doma a Slovensko šalie a miluje ho. Možno ešte trochu viac ako po Tour de France a jeho neikoľkých druhých miestach.

"Urobilo mi to veľkú radosť. Myslím, že je to aj veľký príklad pre ostatných," tvrdí športový lekár Peter Malovič.

Saganovi fanúšikovia sú radi, že práve on si uchmatol zlato. "Hlavne je to veľká česť jazdiť v tomto drese a dúfam ,že sa mi v ňom podarí spraviť veľa ďalších výsledkov," povedal Sagan krátko po prílete.

"U Sagana je to vytrvalosť, odvaha a vytrvalosť ísť za svojim cieľom," hovorí Malovič.

Rovno domov

Po príchode do Žiliny zamieril Sagan rovno domov. V stredu ho čaká veľké privítanie na tamojšom Mariánskom námestí. "Prídem sa ukázať aj ľuďom," povedal Sagan.

Žilinčania mu na každom kroku dávajú pocítiť, ako veľmi si ho vážia.

V Richmonde fandila Nicholsonová

Priamo v americkom Richmonde fandila Saganovi aj poslankyňa Lucia Nicholsonová. "Keď Peťo vyštartoval tie tri kilometre do cieľa, tam všetci skandovali. Všetky tímy skandovali za Petra Sagana," opísala Nicholsonová.

Ku gratuláciám sa pripojil aj vášnivý cyklista Sajfa, z ktoreho si Sagan vystrelil priamo na letisku. "Teba nevyhodili?" spýtal sa Sagan Sajfu na letisku vo Viedni.

"Keby bola príležitosť si s vami zajazdiť, tak my amatéri by sme boli šťastní. Bol by to senzačný zážitok," hovorí Sajfa. "Je to super. povedzme si to na rovinu, o chlp mu ušlo to druhé miesto," zažartoval si moderátor Česko Slovensko má talent Milan "Junior" Zimnýkoval.

Drevený bicykel

Sagana čaká na juhu Slovenska špecialita - drevený bicykel. "Keď prídesš, môžeš si zajazdiť na bicykli," odkazuje stolár a cyklista Béla Csicsai.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články