Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Najfarebnejší beh. Praha zažila svoj historicky prvý Color Run
Zdielať na

Najfarebnejší beh. Praha zažila svoj historicky prvý Color Run

PRAHA / V Prahe sa konal historicky prvý najfarebnejší beh The Color Run. Účastníci na štarte vyzerali úplne normálne, no do cieľa prichádzali poriadne zmaľovaní. Túto odvážnu farebnú výzvu absolvoval aj reportér TV JOJ Martin Krpač.

Tohtoročný historicky prvý ročník The Color run, známy aj ako Päť najšťastnejších kilometrov na Zemi, prilákal 12 tisíc bežcov.

Tí na začiatku vyzerali v bielych tričkách a šortkách rovnako, no niekoľko výbuchov všetko zmenilo a športoví nadšenci, farební od hlavy až k pätám, sa vrhli na štart päťkilometrového behu.

Tento sa ale od iných výrazne líšil. Nešlo tu o výkony, ale najmä o zábavu a radosť. Behať tu mohol každý, nič sa nepočítalo, ani nemeralo.

Boli tu ľudia na vozíku, v kočíku, iní ho celý pretancovali - jednoducho, bola to jedna veľká párty, na konci ktorej účastníkov čakala zaslúžená medaila.

Prvý ročník tak splnil všetky očakávania a aj keď sa farby potom odstraňovali ťažšie, nikomu to nevadilo. Z akcie nikto čistý neodišiel, a to bol predsa cieľ - vniesť farby do života. 

Pozrite si reportáž z historicky prvého pražského Color run-u:

Zdielať na

Súvisiace články