Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neboli by hokejisti v utorok osožnejší na biatlone?
Zdielať na

Neboli by hokejisti v utorok osožnejší na biatlone?

Zdroj: sita - Hokejisti na biatlone

SOČI / Vynikajúci výkon slovenskej biatlonistky Anastasie Kuzminovej v nedeľňajšom šprinte na 7,5 km na XXII. zimných olympijských hrách v Soči okorenený obhajobou zlatej medaily spred štyroch rokov sledovali v komplexe Laura naživo aj všetci členovia slovenskej hokejovej výpravy.

Priamo pri najnáročnejšom stúpaní na výjazde spred hlavnej tribúny nechýbali hráči ani členovia realizačného tímu. Viacerí z nich videli biatlon naživo prvýkrát v živote.

"Vidím to úplne premiérovo a vyzerá to super. Atmosféra je skvelá a takisto celé prostredie. V telke som to videl len vtedy, keď som prepínal kanály. Tento šport je poriadna drina. Ja a bežky nie sme kamaráti, veľmi ma to neláka. Skôr by som si vyskúšal tú pušku,“ priznal pre obranca Marek Ďaloga, ktorý sa v pondelok ráno vráti s ďalším kvartetom spoluhráčov domov na Slovensko.

Ohúrení boli aj ďalší hokejisti

Obranca Milan Jurčina výlet do horskej oblasti veľmi ocenil. "Zmena prostredia vždy poteší. Prišli sme sa pozrieť do hôr a je tu aj sneh, ktorý dole nemáme. Je to teda príjemné spestrenie. Už nebudeme mať veľa času na iné športové podujatia. Som na biatlone prvýkrát a užívam si to. Sme na úseku, ktorý zo športovcov vyžmýka úplne všetko a máme dobrý výhľad," povedal skúsený bek pôvodom z Liptovského Mikuláša.

Pre brankára Jána Laca to nebola prvá osobné skúsenosť s biatlonom. "Už som v minulosti bol na pretekoch, ale nie na takomto vrcholnom podujatí. Základné informácie o tomto športe mám, občas si to pozriem aj v telke," poznamenal 32-ročný gólman a dodal: "Prišli sme povzbudiť Nasťu a ďalšie dievčatá. Boli sme veľmi zvedaví, ako to dopadne. Som veľmi rád, že sme mali šancu byť pri tom."

Chárova 33 priniesla šťastie

Veľké nadšenie prežíval kapitán reprezentácie Zdeno Chára, ktorý na drese nosí číslo 33. Symbolikou je, že také štartové číslo mala aj Anastasia Kuzminová počas obhajoby zlata v šprinte. Chára pri trati neúnavne povzbudzoval slovenské reprezentantky a po druhej úspešnej streleckej položke Kuzminovej sa snažil dostať čo najbližšie k priestoru cieľa, aby zamával víťazke.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články