Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sánkarom kraľuje Loch. Ninis na 20.mieste
Zdielať na

Sánkarom kraľuje Loch. Ninis na 20.mieste

Zdroj: sita, Jozef Ninis

SOČI / Víťazom súťaže sánkarov na XXII. zimných olympijských hrách v ruskom Soči sa stal Nemec Felix Loch, ktorý obhájil svojej prvenstvo pred domácim Albertom Demčenkom a Arminom Zöggelerom z Talianska.

Ten si zopakoval 3. priečku spred štyroch rokov. Slovenský reprezentant Jozef Ninis obsadil v konečnom poradí po záverečnej štvrtej jazde v areáli Sanki 20. miesto, čo je jeho najlepšie umiestnenie pri tretej účasti na ZOH.

"Musím byť trochu sebakritický, pretože nedeľňajšie jazdy neboli úplne to, na čo som bol zvyknutý. Na dnešok som si pripravil trochu iný materiál v porovnaní so sobotou. Na sánkach som bola trochu neistý, tiež pracovali nervy. Nie som spokojný sám so sebou. Z mojej strany tam bola nervozita, pretože na veľkom podujatí chce športovec neurobiť hanbu - sebe, známym, rodine a predovšetkým krajine. Na nervy trochu možno zahrala aj skutočnosť, že som vymenil sklznice. Sánky síce držali pekne, ale mohol som sa vyvarovať niektorých chýb," priznal Jozef Ninis.

V podobnom duchu sa nieslo hodnotenie aj jeho trénera Ľubomíra Micka. "Po štyroch rokoch práce musí práve Jozef najlepšie vedieť, či predviedol plnohodnotné výkony. Z môjho pohľadu urobil dosť chýb v troch jazdách, jedna mu vyšla. Myslím si, že mohol ísť o pár miest dopredu, priblížiť sa k pätnástke," poznamenal Ninisov kouč a pokračoval: "Dosiahol najlepšie umiestnenie na ZOH a každý krok dopredu je fajn. Nemyslím si, že on sám je spokojný. Keď prišiel do cieľa a videl svoj čas, hneď mu prebleslo hlavou, čoho všetkého bol schopný a čo mohol dosiahnuť. Bude sa asi trochu škrabať po hlave a možno aj ťažšie zaspávať. Toto sa však už nezmení a musíme byť radi za to, čo máme."

Výsledky:

Muži (konečné poradie po štyroch jazdách): 1. Felix Loch (Nem.) 3:27,526 min, 2. Albert Demčenko (Rus.) 3:28,002, 3. Armin Zöggeler (Tal.) 3:28,797, 4. Andi Langenhan (Nem.) 3:29,355, 5. Semion Pavličenko (Rus.) 3:29,436, 6. Dominik Fischnaller (Tal.) 3:29,479, 7. Alexander Pereťagin (Rus.) 3:29,495, 8. Reinhard Egger (Rak.) 3:29,506, ... 20. Jozef Ninis (SR) 3:31,131

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články