Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vadim Gorbenko (†73) zomrel pri pochode s olympijskym ohňom
Zdielať na

Vadim Gorbenko (†73) zomrel pri pochode s olympijskym ohňom

KURGAN / Nadchádzajúca olympiáda v ruskom meste Soči má svoju obeť. Je ňou 73-ročný bývalý ruský zápasník, ktorý niesol olympijskú pochodeň. Lekári nemali šancu zachrániť ho.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Prišlo mu zle...

Vadim Gorbenko v minulosti robil grécko-rímske zápasenie. Po približne 150-ich metroch, keď niesol pochodeň, mu prišlo zle. "Previezli ho do nemocnice. Lekári však nemali šancu zachrániť ho," povedal hovorca pre olympijské hry Roman Osin.

"Chceme vyjadriť najhlbšiu sústrasť jeho milovaným," dodal. Gorbenko už v minulosti prekonal jeden infarkt. Po prevoze do nemocnice bol pri vedomí a pred smrťou sa ešte stihol porozprávať so svojim synom. 

Problémy s olympijskou pochodňou

V Rusku sa olympijská pochodeň potýka len s problémami. Najskôr na začiatku októbra zhasla na Červenom námestí Vladimírovi Putinovi. Neskôr sa od neho chytila bunda jedného z nosičov a teraz smrť. 

Prezident Vladimír Putin chce pred aj počas olympiády zlepšiť imidž Ruska. Olympiáda v Soči je prvá posovietská. Avšak do Soči sa nechystajú viacerí poprední politici sveta. Vo viacerých prípadoch je dôvodom neúčasti správanie sa Ruska voči menšinám.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články