Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Velez-Zuzulová (29) si zranila koleno. Nestihne úvod sezóny
Zdielať na

Velez-Zuzulová (29) si zranila koleno. Nestihne úvod sezóny

Zdroj: sita, Velez-Zuzulová v Záhrebe

BRATISLAVA / Začiatok novej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarov bude bez Veroniky Velez-Zuzulovej.

Tretia najlepšia slalomárka uplynulej zimy si na štvrtkovom tréningu na ľadovci v rakúskom Hintertuxe roztrhla predný krížny väz v ľavom kolene a namiesto na tlačovú konferenciu do Bratislavy putovala k špecialistovi do Francúzska.

"Veronika má v Lyone za sebou prvé vyšetrenia magnetickou rezonanciou. Ujal sa jej lekár, ktorý v minulosti operoval všetky zranené francúzske hviezdy. Teraz je dôležité, aby sa vydarila rehabilitácia. Je isté, že prvý slalom Svetového pohára v polovici novembra vo fínskom Levi určite nestihne. Boli by sme radi, keby stihla ten druhý vo francúzskom Courcheveli. Je to vážny zásah do našich sezónnych plánov, ale budeme bojovať. Prvé slová Veroniky po páde boli, že takto to predsa nemôže skončiť,“ informoval otec a tréner Timotej

Velez-Zuzulová je dlhodobá slovenská zjazdárska jednotka. V minulej sezóne vyhrala dvoje preteky Svetového pohára (Semmering, Mníchov) a v celkovom hodnotení slalomu skončila tretia. Z majstrovstiev sveta v Schladmingu pridala v tej istej disciplíne siedme miesto.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články