Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Velez-Zuzulová (28) druhá v paralelnom slalome v Moskve
Zdielať na

Velez-Zuzulová (28) druhá v paralelnom slalome v Moskve

´Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Veronika Velez-Zuzulová mala v utorok na dosah víťazstvo v tretích pretekoch Svetového pohára v kariére, v nočnom paralelnom slalome v Moskve neuspela až vo finále.

Slovenka v súčte dvoch jázd nestačila na Nemku Lenu Dürrovú, za ktorou zaostala o 43 stotín sekundy. Dvadsaťosemročná Bratislavčanka sa v tejto sezóne presadila v závere decembra v klasickom slalome v Semmeringu, na Nový rok vyhrala paralelný slalom v Mníchove a teraz mohla triumfovať v rovnakej disciplíne v Moskve.

Slovenka si na špeciálne pripravenom svahu na výstavisku v Moskve poradila v osemfinále s Alexandrou Daumovou z Rakúska, vo štvrťfinále zdolala o 6 stotín sekundy v súčte dvoch jázd skúsenú Fínku Tanju Poutiainenovú, v semifinále zasa o 14 stotín sekundy Švajčiarku Wendy Holdenerovú a potom vo finále nestačila na Dürrovú. V prvej jazde na červenej trati prehrala o jednu stotinu sekundy, v druhej bola na modrej pomalšia o 0,42 s a celkovo obsadila striebornú pozíciu.

"Podarilo sa mi zachovať si v dolnej časti trate tempo. Bláznivé! Celé to bolo neskutočne zábavné podujatie - málokedy si to až takto užívam! Usilovala som sa koncentrovať sa iba na vlastnú jazdu a nesledovať periférne dianie okolo seba, ale táto disciplína sa napriek tomu nedá porovnávať s klasickým slalomom či obrákom," povedala v cieli Dürrová.

V celkovom poradí SP vedie aj po utorku Tina Mazeová, ktorá má pred Nemkou Mariou Höflovou-Rieschovou náskok 888 bodov, Veronika Velez-Zuzulová je dvanásta. V hodnotení slalomu je líderkou mladá Američanka Mikaela Shiffrinová o 33 bodov pred Mazeovou, tretia Veronika Velez-Zuzulová zaostáva o dovedna 93 bodov.

Preteky mužov vyhral Rakúšan Marcel Hirscher, ktorý si vo finále poradil so Švédom Andrém Myhrerom. Tretiu priečku obsadil Chorvát Ivica Kostelič. Hirscher si upevnil pozíciu na prvom mieste v celkovom poradí SP aj v hodnotení slalomu.

Výsledky - preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v Moskve:

Paralelný slalom: Ženy: 1. Lena Dürrová (Nem.), 2. Veronika Velez-Zuzulová (SR), 3. Mikaela Shiffrinová (USA), 4. Wendy Holdenerová (Švaj.), 5.-8. Tina Mazeová (Slovin.), Tanja Poutiainenová (Fín.), Frida Handsdotterová (Švéd.), Michaela Kirchgasserová (Rak.)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články