Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bolt na jamajskom šampionáte vyhral o štyri stotiny
Zdielať na

Bolt na jamajskom šampionáte vyhral o štyri stotiny

Zdroj: sita - Bolt na Jamaice

KINGSTON / Usain Bolt zvíťazil vo finále behu na 100 m na majstrovstvách Jamajky v atletike v Kingstone časom 9,94 sekundy a zabezpečil si účasť na svetovom šampionáte v Moskve.

Svoje tohtosezónne maximum z rímskej Diamantovej ligy, kde prehral s Američanom Justinom Gatlinom, si zlepšil o jedinú stotinku. Bola to jeho piata súťažná stovka v sezóne.

Za 6-násobným olympijským víťazom došprintovali Kemar Bailey-Cole (9,98) a tréningový partner Američana Tysona Gaya Nickel Ashmeade (9,99) a spolu s obhajcom titulu z Dägu 2011 Yohanom Blakom (pre zranenie neštartoval) si vybojovali miesto v jamajskom tíme na MS.

"Celé to bolo iba o tom, aby som sa bez zranenia kvalifikoval na svetový šampionát, čo sa mi aj podarilo," komentoval svoj výkon Usain Bolt.

Šampionát sa skončil katastrofou pre bývalého svetového rekordéra Asafu Powella, ktorý vo finále skončil až siedmy. V semifinále stovky bol najlepší Nesta Carter (9,97), ktorý však v súboji o medaily skončil štvrtý za 10,14. Bolt vyhral ďalší semifinálový beh za 10,03, zhodný čas dosiahol Ashmeade.

Na stovke žien triumfovala Kerron Stewartová časom 10,96 pred Sherone Simpsonovou (11,03) a Schillonie Calvertovou (11,07).

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články